Маса върху кухнята в 15 кв. м

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6597126 www.24chasa.bg
Масичката е точно над кухнята, чиято работна зона се крие под дървени капаци Снимки design-homes.ru

Да направиш пълноценно жилище на площ от 15 кв. м при това в сграда от 1900 г. в центъра на Милано не е лека задача. Италианската дизайнерка Силвана Читерио се е справила, като се е наложило да вземе твърде нестандартни решения.

Те са свързани освен с малката площ, също с по-високия таван, който е позволил обособяването на две нива. Така се е получил интересен интериор, в който кухнята "се захлупва", а върху нея има маса и столове.

Работната зона на кухнята е по средата между входа и банята на първото ниво. В нея има вградена техника, но главният елемент са двата дървени капака. Във вдигнато положение те разкриват именно работната зона. При спуснато са част от подиума на второто ниво, върху което са спалнята и малка масичка.

Точно срещу кухнята е френският прозорец , през който навлиза естествена светлина в миниатюрното жилище. До второто ниво се стига по дървена стълба, под която са кухненските шкафове. Подиумът, на който са спалнята и масичката, е на височина 1 м от земята.

Когато кухнята е отворена, е напълно функционална. Горе вляво се вижда матракът на спалнята, а вдясно - масичката

Под стълбата са кухненските шкафове, но и гардеробната. Тя се намира точно под спалнята

Зоната на спалнята е бяла и изглежда по-просторна

Зад масичката има голямо огледало, което визуално увеличава пространството

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.