Над 10 000 души вече са собственици на френски замък (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6598852 www.24chasa.bg

Поне 10 158 души вече са собственици на красивия френски замък Le chateau de La Mothe-Chandeniers, който се нуждае от сериозен ремонт, пише dartagnans.fr.
Сайтът е на компанията Dartagnans, през която се набират финансиране за целта, като желаещите трябва да се включат чрез плащане от минимум 50 евро. Така до момента са събрани 834 404 евро при планирани 500 000 евро. Кампанията продължава още 18 дни.

Замъкът се намира край град Ле Троа Мутие в департамент Виен на насип по средата на езеро и до него се достига по мост. Построен е през XIII век за резиденция на заможния род Босе и пази богата история. След края на кампанията на Dartagnans всеки, който е участвал в набирането на средствата, ще получи възможност да купи акции в замъка, като стойността на една ще е 1 евро.

Така ще се превърне в съсобственик и ще има право на глас за управлението на Le chateau de La Mothe-Chandeniers. Събраната сума от кампанията ще бъде използвана за реставраврацията, която ще бъде извършена от фирма, специализирана във възстановяването и съхранението на обекти с историческо значение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода излита Анита Мейзер, подсъдима за убийството на съпруга си Николай Димов. Тя е освободена срещу 5000 лева парична гаранция, а решението на Варненския окръжен съд не подлежи на обжалване. Така след близо 2 години зад решетките скандалната силиконка най-накрая напуска Сливенския зандан и се завръща с гръм и трясък в хайлайфа.

"Левски" има с какво да се гордее на световното първенство. Една "синя" половинка привлича погледите по стадионите в Русия. Съпругата на исландския защитник Холмар Ейолфсон - Йона, спокойно може да се нареди в Топ 10 на най-красивите жени на мондиала. Блондинката подкрепя "викингите", въпреки че мъжът й още не се е появил в игра.

Полицейски патрул в центъра на Нижни Новгород, Русия следи за сигурността на феновете по време на Световното първенство по футбол. Снимка: REUTERS/Gleb