Дибла и Schneider Electric – в търсене на иновации

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6599045 www.24chasa.bg

Schneider Electric представя безграничните възможности, които „умният дом“ предлага

Иновативните решения, които фирма Schneider Electric представиха на последния за тази година тимбилдинг на националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“, само подсказаха за наистина безграничните възможности за управление на дома, които всеки интериорен проектант би могъл да вложи в бъдещите си проекти. Schneider Electric е доказала се във времето фирма – партньор от Годишната партньорска програма на „Дибла“ и глобален специалист в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията, която разработва технологии и решения за управление на енергията по безопасен, надежден, ефективен и устойчив начин.

На 19 октомври 2017 г. мостреният „умен дом“ на фирмата домакин събра специалисти от интериорния бранш от цялата страна в град София. Темата за т. нар. „умен дом“ и неговите предимства и функционалности искрено вълнуваше всички гости на събитието. Оскъдната и предимно теоретична информация по темата често оставя много от специалистите неподготвени и недобре осведомени за множеството възможности, които развиващите се технологии могат да предложат.

За да представи по завладяващ и интересен начин тази на пръв поглед суха и теоретична материя, от Schneider Electric демонстрираха пред гостите как функционират най-новите сензорни бутони Multitouch Pro – тъч панели, които позволяват пълен контрол над основни функции във всяко помещение. Интерес предизвика и новата интегрирана система за гласово управление Alexa, която се използва към системата за домашна автоматизация и е приложение, с което всеки лесно може да променя настроението в своя дом като регулира осветлението, управлява телевизията, позицията на щорите, температурата и много други.

Фирмата домакин предизвикаха участниците с творческа и индивидуална задача, за да им даде възможност лично да се докоснат до новите иновативни продукти. Всеки от проектантите трябваше да програмира своя собствена сцена за управление, както и да разработи дизайн на рамка към серия за крайни елементи Мертен (M creative). Екипната работа, обменът на ценен опит и полезната информация превърнаха тимбилдинга в незабравимо преживяване.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода излита Анита Мейзер, подсъдима за убийството на съпруга си Николай Димов. Тя е освободена срещу 5000 лева парична гаранция, а решението на Варненския окръжен съд не подлежи на обжалване. Така след близо 2 години зад решетките скандалната силиконка най-накрая напуска Сливенския зандан и се завръща с гръм и трясък в хайлайфа.

"Левски" има с какво да се гордее на световното първенство. Една "синя" половинка привлича погледите по стадионите в Русия. Съпругата на исландския защитник Холмар Ейолфсон - Йона, спокойно може да се нареди в Топ 10 на най-красивите жени на мондиала. Блондинката подкрепя "викингите", въпреки че мъжът й още не се е появил в игра.

Полицейски патрул в центъра на Нижни Новгород, Русия следи за сигурността на феновете по време на Световното първенство по футбол. Снимка: REUTERS/Gleb