И това е архитектура!

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6655149 www.24chasa.bg
Печатният двор на ул. "Николская" Снимки Facebook Olesya Alexeeva

Да, точно така! Но става дума за нейна интерпретация с автор руската художничка Олеся Алексеева, разказва archi.ru Визуалният ефект наистина е поразителен и хвърля нова светлина върху красотата на малка част от забележителните обекти в Москва.

Алексеева се възползва от тези архитектурни ценности и пресъздава фрагменти от тях върху плат, най-често в копринени шалове. “Всеки шал разказва специална история”, споделя Алексеева. Сред обектите, които са я изкушили, са Червеният площад, къщи – паметници на културата, станции на метрото. Пренесени върху плат, малките фрагменти се превръщат в невероятно наситени картини, които провокират човек да се вгледа още по.внимателно и да си даде сметка за уникалността на добрата архитектура.

Метростанция "Комсомолская"

Киевската метростанция

Третяковската галерия

Червеният площад

Метростанция "Белоруская"

Бизнес център "Голутвинская Слобода"

Къщата на Арсений Морозов, обявена за паметник на архитектурата

Къщата на братя Кузнецови на

Новослободская станция на метрото

Ярославската гара

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на