И това е архитектура!

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6655149 www.24chasa.bg
Печатният двор на ул. "Николская" Снимки Facebook Olesya Alexeeva

Да, точно така! Но става дума за нейна интерпретация с автор руската художничка Олеся Алексеева, разказва archi.ru Визуалният ефект наистина е поразителен и хвърля нова светлина върху красотата на малка част от забележителните обекти в Москва.

Алексеева се възползва от тези архитектурни ценности и пресъздава фрагменти от тях върху плат, най-често в копринени шалове. “Всеки шал разказва специална история”, споделя Алексеева. Сред обектите, които са я изкушили, са Червеният площад, къщи – паметници на културата, станции на метрото. Пренесени върху плат, малките фрагменти се превръщат в невероятно наситени картини, които провокират човек да се вгледа още по.внимателно и да си даде сметка за уникалността на добрата архитектура.

Метростанция "Комсомолская"

Киевската метростанция

Третяковската галерия

Червеният площад

Метростанция "Белоруская"

Бизнес център "Голутвинская Слобода"

Къщата на Арсений Морозов, обявена за паметник на архитектурата

Къщата на братя Кузнецови на

Новослободская станция на метрото

Ярославската гара

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа