Нещо повече от ресторант

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6715962 www.24chasa.bg
Снимки Facebook на Ryoji Iedokoro

В интериора на този ресторант няма нищо обичайно и очаквано. Негова автор е японският архитект Рийои Иедокоро, който се е придържал към идеята за пещера. Premium yakiniku restaurant се намира в нова малка сграда в Токио и е на два етажа.

Първият е на нивото на улицата и на него е разположена маса с дължина 6,5 м. Плотът й е стъклен и с дизайн, който имитира дим, хванат в плоскостта. Подът също е от специално стъкло. На пръв поглед то може да се възприеме като такова, но и като дърво или камък. И ако тук има колебание, то стените и тавана категорично се идентифицират с камъка в пещера. Дори още повече - с пещера, по чиито стени се стича вода.

На втория етаж посреща коренно различна обстановка. Там тънки метални тръби се спускат от тавана до пода и са така подредени, че гостите да имат усещането, че седят насред гора. Внушението се подсилва от талашитените плоскости, които са разположени стъпаловидно. Те са с дизайн, внушаващ обемност и дълбочина на помещението. Целта на необичайния интериор е да даде на посетителите нещо повече от консумация, а именно субективни усещания, добавени към хубавата храна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята