Различното училище

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6734922 www.24chasa.bg
Училище "Света Анна" в Монреал Снимки Facebook на Taktik design

Дизайнерите от канадското студио Taktik Design са променили изцяло началното училище "Света Анна" в Монреал, създавайки пространство, което напълно разчупва представите за учебно заведение.

Авторите на проекта са направили помещенията светли и просторни, с ярко излъчване и са подобрили планировката, премахвайки преградни стени.

Класните стаи нямат нищо общо с класическите, защото са много раздвижени, включително като разположение на мебелите, които са правени по поръчка. Така се избягва монотонността при преподаването, защото учителите разполагат с няколко позиции в залите, от които да го правят.

Има няколко тематични стаи, всяка със собствен дизайн. В читалнята на библиотеката има и прозрачни висящи кресла като балони, на разположение на децата са и места за почивка, като "оранжерия" с дървени столове и маси. Създадена е и театрална стая. Функционалните помещения като съблекални и столова са съобразени много добре с възрастта на учениците. Различните цветове и размери указват точно кой какво трябва да използва.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа