Как да направим дома безопасен за детето

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6852682 www.24chasa.bg
Снимка Pixabay.com

Тревогата за сигурността на детето е част от израстването му, особено след като вече е направило първите крачки и няма търпение с любопитство да опознае света. Няма начин да се осигури напълно защитена среда, но може да се помисли върху някои важни детайли.

Разбира се, особено внимание трябва да се обърне на детската стая. Ако предпочитате тапети, изберете такива, които са направени от екологични и натурални материали. Подът трябва да може да се чисти лесно и бързо и да не задържа мръсотия. Затова се откажете от мокета и заложете на екологичен ламинат. Но все пак застелете килим от натурални материали в къта за игра, защото детето ще изкарва там повече време и трябва да му е удобно да пълзи и седи. Ако се налага често да влизате при хлапето през нощта, но не искате да палите голяма лампа, заложете на малка LED лампа, която да включите в контакта. Тя ще даде мека, ненатрапчива светлина, достатъчна за бързата и безопасна ориентация в стаята.

Много дечица обичат да търкат зъбите си в ръбовете на мебелите. Това е опасно, защото хлапето може да погълне малки частички. По-спокойно ще е, ако на острите ъгли бъдат поставени силиконови протектори. Постарайте се максимално да скриете кабелите, а на контактите сложете протектори.

Защитете детето от всички врати на мебели. Разумно е да проверите надеждността на пантите, както и да осигурите заключване на ниските шкафове. За предпочитане е или да премахнете изпъкналите дръжки или да ги подмените с такива, които са в цвета на шкафа. Така по-малко ще привличат погледа на детето и ще го изкушват да пробва да отваря.

Направете пода в банята по-безопасен, като го покриете със силиконов килим срещу подхлъзване. Сменете седалката на тоалетната чиния с такава, която се спуска бавно. Обезопасете прозорците! Това се отнася не само за достъпа на детето до тях и предотвратяване на опасността от покатерване, но и за недопускането в дома на комари и други подобни насекоми.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,

Половинката на защитника на Испания Жерар Пике - Шакира, се забърка в грандиозен скандал. Певицата бе обвинена, че продава колиета със символ, свързан с нацистка Германия. Знойната колумбийка е във вихъра на световното си турне "Ел Дорадо". Част от кампанията й са различни бижута, посветени на концертите й. Сред стоките й има древен цветен модел.

Спектакълът "Улицата" не е това, което е без кола. Когато бричката не пали, на звездите от шоуто Мая Новоселска и Теди Москов не им е до скечове, видяха топпапараците на "България Днес". Режисьорът и комедийната прима от близкото минало бяха изловени да се веселят в столично кафене, но сакатлък с возилото им бързо накара Теди и Мая да посърнат и