2 милиона отиват да видят най-кривата улица в света (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6854059 www.24chasa.bg
Lombard Street Снимки Ройтерс

Lombard Street се намира в Сан Франциско и несъмнено е една от най-големите туристически атракции в града. Годишно се посещава от около 2 милиона души, а през летните уикенди от по близо 17 000 дневно.

Наричат я "най-кривата улица в света" заради 8-те остри завоя, които правят възможно спускането по наклона от 27%. Lombard Street се намира в източната част на Руския хълм, като западният й край се пресича с булевард Президио. Кривата част е дълга едва 125,7 м и максималната скорост на еднопосочното движение отгоре надолу е 5 км в час.

Идеята за необичайния дизайн на улицата е от 1922 година и е на собственика на терена Карл Хенри. Според статистиката най-интензивният трафик в един ден е бил 2630 автомобила, а това се е случило през 2013 г. В часове пик понякога се налага да се чака по 20 минути за спускане по Lombard Street, казват местните.

Горе вдясно се вижда кривият участък

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),