2 милиона отиват да видят най-кривата улица в света (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6854059 www.24chasa.bg
Lombard Street Снимки Ройтерс

Lombard Street се намира в Сан Франциско и несъмнено е една от най-големите туристически атракции в града. Годишно се посещава от около 2 милиона души, а през летните уикенди от по близо 17 000 дневно.

Наричат я "най-кривата улица в света" заради 8-те остри завоя, които правят възможно спускането по наклона от 27%. Lombard Street се намира в източната част на Руския хълм, като западният й край се пресича с булевард Президио. Кривата част е дълга едва 125,7 м и максималната скорост на еднопосочното движение отгоре надолу е 5 км в час.

Идеята за необичайния дизайн на улицата е от 1922 година и е на собственика на терена Карл Хенри. Според статистиката най-интензивният трафик в един ден е бил 2630 автомобила, а това се е случило през 2013 г. В часове пик понякога се налага да се чака по 20 минути за спускане по Lombard Street, казват местните.

Горе вдясно се вижда кривият участък

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.