Вдъхновена от Star Wars и кубчето на Рубик

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6854547 www.24chasa.bg
Снимки faqindecor.com

В тази къща в Гърция няма нито един случаен детайл, защото целият проект е вдъхновен от увлечението на младия собственик към кубчето на Рубик и Star Wars. Проектирана е от местното студио Kipseli Architects.

На първия етаж са общите зони - дневната и кухнята, на втория - трапезарията и малка зона за игри, а на третия - спалнята, от която се излиза на просторна тераса на покрива. Най-ефектната част от къщата всъщност е цветовото й оформление. Във фасадата преобладава оранжевото, останалите комбинации са вътре - с бяло, синьо, зелено, червено, розово, жълто.

Домът е много светъл, носи духа на лятото и изглежда лек и въздушен. За този ефект допринасят жалузите, през които игриво навлизат слънчеви лъчи, високите тавани, както и използването на стъклени прегради в интериора. Още характер добавя мотивът с плочки в стил пачуърк. Малкият открит басейн чудесно допълва идеята за приятен дом в топла Гърция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята

Медицински изделия с различна цена. Уринаторни торбички и имуноглобулинови помпи на колосални цени Бинтът по каса е двойно по-скъп от този на свободния пазар. В списъка с медицински изделия на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), цената за тубуларен бинт е 20,84 лв., а в аптеките същият може да се намери за 10 лв.