Небостъргач, вдъхновен от яхта

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6857829 www.24chasa.bg
Снимки art-and-houses.ru и Ройтерс

Инвеститор е руският богаташ Владислав Доронин

В центъра на Маями в района Брикел започна строителството на 47-етажния небостъргач Una Residences, чиито дизайн на фасадата е вдъхновен от този на яхтата Riva. Проектът на екстериора и интериора е на бюрото Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, което е проектирало и строящата се в момента Jeddah Tower в Саудитска Арабия. Тя трябва да бъде завършена през 2022 година и да се издигне на 1007 метра.

В Una Residences ще има 135 луксозни жилищна с площ между 102 и 445 кв. м с между 2 и 5 спални. До всяко ще има непосредствен достъп с асансьор. Собствениците ще се наслаждават на много екстри в сградата, включващи няколко басейна, спа, спортни зали, зона за разхождане на кучета, места за детски игри, кинозала, луксозни заведения и кетъринг, паркинги, персонал за 24-часово обслужване, частно пристанище и др. От всички жилища ще се открива панорамна гледка.

По план небостъргачът трябва да бъде завършен през 2021 година. Основният инвеститор е руският богаташ Владислав Доронин, собственик на OKO Group, компания, която се занимава с недвижими имоти в Маями и Ню Йорк. В последните две години той е похарчил 48 милиона долара, за да изкупи жилищата на собствениците в 11-етажната сграда, която се е намирала на терена. Очаква се цените, на които ще се продават апартаментите в Una Residences, да са между 900 000 и 5 милиона долара.

Макет на Jeddah Tower в Саудитска Арабия

Строителството на Jeddah Tower в Саудитска Арабия също е в ход

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От концерта в зала О2 в Лондон Подкрепям тези жени в борбата за децата им, обяви Дългия , снимки: Юлиан САВЧЕВ Милион лева ще дадат Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на децата с увреждания след концерта си в музикалния гигант - зала „О2 арена“, в Лондон на 9 юни. Концертът ще се казва "Системата ги убива", а шоуменът ще излезе със същата тениска,

Продуцентът Андрей Арнаудов стана горд татко на момче. Неговата съпруга Емануела го дари със син, който се е родил с перфектни мерки - 3,450 кг и е висок 51 см. Андрей все още не знае кога ще ги изписват. "Кръстих го на баща ми Васил, той много щеше да се радва", сподели Андрей, чийто татко бе видният български хоров диригент Васил Арнаудов.

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.