Нещо вкусно: 3 ястия с червени чушки

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6858544 www.24chasa.bg

Рулца от червени чушки с аншоа

необходими продукти:

1 червена чушка

1 ч.л. зехтин

6 тънки филийки от чабата или 12 от франзела

6 филета от аншоа

1 лимон на резени

6 големи каперси

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 200°C. Застелете тава с хартия за печене. Поръсете чушката със зехтина и я сложете да се пече 25 мин, като я обръщате от време на време.

2 Покрийте филийките с хартия и печете 15 мин, или докато станат хрупкави.

3 Обелете чушката и я нарежете на 6 ленти. Увийте с тях всяко едно филе аншоа, а отгоре сложете каперсите. Сервирайте рулцата върху канапе от лимонови резени и хрупкава чабата.

Супа от печена червена чушка и домати

необходими продукти:

1 с.л. зехтин

1 голяма глава лук на ситно

2 счукани скилидки чесън

1 ч.л. кимион

1/4 ч.л. лют червен пипер

500 г домати на ситно

500 мл зеленчуков бульон

425 г печени чушки на ситно

410 г доматено пюре

свежи листа босилек

начин на приготвяне:

1 Загрейте зехтина на средна температура. Прибавете лука. Гответе 3 мин, или докато омекне. Добавете чесъна, кимиона и лютия червен пипер.

2 След 1 мин сложете доматите, бульона, чушките и пюрето и оставете сместа да заври. Бъркайте от време на време. След 8 мин свалете от котлона.

3 Пасирайте сместа в блендера. Овкусете със сол и черен пипер.

4 Сервирайте супата, поръсена с пресен босилек и зехтин. По желание може да се консумира с арабска питка и хумус.

Агнешки котлети с дип от червена чушка и кашу

необходими продукти:

2 тиквички на ивици

150 г печурки наполовина

1 жълта чушка на ситно

1 глава червен лук на шайби

1 с.л. зехтин

125 г чери домати

8 малки агнешки котлета

1/3 ч.ч. дип от пасирана червена чушка, фета сирене и натрошено кашу

40 г бейби рукола

начин на приготвяне:

1 Загрейте грила на среда температура. Застелете тава с алуминиево фолио. Поставете върху него тиквичките, гъбите, чушката и лука. Поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Печете 8 мин, или докато зеленчуците започнат да покафеняват. Прибавете доматите. Печете още 6 мин, или докато доматите омекнат.

2 Смесете 1 с.л. студена вода с 2 с.л. от дипа. Добавете месото. Овкусете със сол и черен пипер. Омесете добре агнешкото с подправките. Печете 5-7 мин, или до готовност, която ви харесва.

3 Намажете котлетите с останалия дип и сервирайте със зеленчуците и руколата.

За още вкусни рецепти, практични съвети и разговори със специалисти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От концерта в зала О2 в Лондон Подкрепям тези жени в борбата за децата им, обяви Дългия , снимки: Юлиан САВЧЕВ Милион лева ще дадат Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на децата с увреждания след концерта си в музикалния гигант - зала „О2 арена“, в Лондон на 9 юни. Концертът ще се казва "Системата ги убива", а шоуменът ще излезе със същата тениска,

Продуцентът Андрей Арнаудов стана горд татко на момче. Неговата съпруга Емануела го дари със син, който се е родил с перфектни мерки - 3,450 кг и е висок 51 см. Андрей все още не знае кога ще ги изписват. "Кръстих го на баща ми Васил, той много щеше да се радва", сподели Андрей, чийто татко бе видният български хоров диригент Васил Арнаудов.

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.