Нещо вкусно: 3 ястия с червени чушки

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6858544 www.24chasa.bg

Рулца от червени чушки с аншоа

необходими продукти:

1 червена чушка

1 ч.л. зехтин

6 тънки филийки от чабата или 12 от франзела

6 филета от аншоа

1 лимон на резени

6 големи каперси

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 200°C. Застелете тава с хартия за печене. Поръсете чушката със зехтина и я сложете да се пече 25 мин, като я обръщате от време на време.

2 Покрийте филийките с хартия и печете 15 мин, или докато станат хрупкави.

3 Обелете чушката и я нарежете на 6 ленти. Увийте с тях всяко едно филе аншоа, а отгоре сложете каперсите. Сервирайте рулцата върху канапе от лимонови резени и хрупкава чабата.

Супа от печена червена чушка и домати

необходими продукти:

1 с.л. зехтин

1 голяма глава лук на ситно

2 счукани скилидки чесън

1 ч.л. кимион

1/4 ч.л. лют червен пипер

500 г домати на ситно

500 мл зеленчуков бульон

425 г печени чушки на ситно

410 г доматено пюре

свежи листа босилек

начин на приготвяне:

1 Загрейте зехтина на средна температура. Прибавете лука. Гответе 3 мин, или докато омекне. Добавете чесъна, кимиона и лютия червен пипер.

2 След 1 мин сложете доматите, бульона, чушките и пюрето и оставете сместа да заври. Бъркайте от време на време. След 8 мин свалете от котлона.

3 Пасирайте сместа в блендера. Овкусете със сол и черен пипер.

4 Сервирайте супата, поръсена с пресен босилек и зехтин. По желание може да се консумира с арабска питка и хумус.

Агнешки котлети с дип от червена чушка и кашу

необходими продукти:

2 тиквички на ивици

150 г печурки наполовина

1 жълта чушка на ситно

1 глава червен лук на шайби

1 с.л. зехтин

125 г чери домати

8 малки агнешки котлета

1/3 ч.ч. дип от пасирана червена чушка, фета сирене и натрошено кашу

40 г бейби рукола

начин на приготвяне:

1 Загрейте грила на среда температура. Застелете тава с алуминиево фолио. Поставете върху него тиквичките, гъбите, чушката и лука. Поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Печете 8 мин, или докато зеленчуците започнат да покафеняват. Прибавете доматите. Печете още 6 мин, или докато доматите омекнат.

2 Смесете 1 с.л. студена вода с 2 с.л. от дипа. Добавете месото. Овкусете със сол и черен пипер. Омесете добре агнешкото с подправките. Печете 5-7 мин, или до готовност, която ви харесва.

3 Намажете котлетите с останалия дип и сервирайте със зеленчуците и руколата.

За още вкусни рецепти, практични съвети и разговори със специалисти търсете списание "Рецепти за здраве"

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рекламен бос се оказа част от бандата на Евлоги Станоев - Голямата Бирма, показа проверка на "България Днес". За момента името на Любомир Иванов не е обявявано официално от разследващите като част от мащабната схема на Станоев за производство и търговия с нелегални цигари. Информация за дейността му има еднствено в сайта на Интерпол,

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Благодарна съм, че си партнирам с него в "Откраднат живот" КОЯ Е ТЯ Неда Спасова е родена на 19 февруари 1992 г. във Враца. През 2014 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. Маргарита Младенова. От началото на 2018 г. е част от трупата на Театър "София".