Всеки може да превърне балкона във вертикална градина

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6860345 www.24chasa.bg
Снимки goodhouse

Знаем, че в саксии на балкона лесно може да се отглеждат цветя и подправки - магданоз, копър, босилек, мента и т.н. Но ако сте любител на домашните плодове и зеленчуци, а нямате вила, помага и терасата. Особено когато става дума за някои от дребните видове.

Без усилия няма да мине, особено като се има предвид, че мястото е ограничено. Затова доста разумно изглежда да се усвои вертикалното пространство. След като сте определили растенията, които ще отглеждате, ги групирайте. Това трябва да стане освен по вида им, също според нуждите им от светлина и топлина.

Най-слънцелюбивите може да висят през перилата навън, но ако парапетът е къс, планирайте вертикално. Може да използвате различни по размери саксии, които да висят една под друга. Това ще създаде и шарена сянка на балкона, т.е. среда за останалите растения, които не обичат директните слънчеви лъчи.

Ако все пак отглежданото растение се нуждае от по-голямо пространство и по-дълбока почва, на помощ може да дойде старата стълба. Тя лесно ще се впише в дизайна на балкона, ако я фиксирате на желаното място и я използвате за опора на различни сандъчета.

Палетата също са вариант за подреждане на растения в ограничени пространства. Дори парчета от улуци вършат работа, както и дълбоките кутии от консерви. А ако имате увивни растения, не ви пречи да се възползвате от всички видове налични тръби на балкона.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от

Тихомълком у нас е върнат Матей Боев, дясна ръка на Евелин Банев-Брендо в наркобандата, прочула се с прозвището "Кокаинови крале". Боев е докаран в България от италиански затвор, където излежава присъда за дрога. Повод за трансфера му е молба да доизлежи наказанието си в български затвор. Вчера тя бе разгледана от Апелативния съд в София.

Кой е той? Стефан Димитров е дългогодишен ловец и председател на старозагорското Сдружение на ловците и риболовците. Той е награждаван много пъти за дейността си от Националния съюз. - Г-н Димитров, близо 120 000 ловци в страната скочиха срещу промените в Закона за лова, целящи предотвратяване разпространението на болестта африканска чума по