Всеки може да превърне балкона във вертикална градина

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6860345 www.24chasa.bg
Снимки goodhouse

Знаем, че в саксии на балкона лесно може да се отглеждат цветя и подправки - магданоз, копър, босилек, мента и т.н. Но ако сте любител на домашните плодове и зеленчуци, а нямате вила, помага и терасата. Особено когато става дума за някои от дребните видове.

Без усилия няма да мине, особено като се има предвид, че мястото е ограничено. Затова доста разумно изглежда да се усвои вертикалното пространство. След като сте определили растенията, които ще отглеждате, ги групирайте. Това трябва да стане освен по вида им, също според нуждите им от светлина и топлина.

Най-слънцелюбивите може да висят през перилата навън, но ако парапетът е къс, планирайте вертикално. Може да използвате различни по размери саксии, които да висят една под друга. Това ще създаде и шарена сянка на балкона, т.е. среда за останалите растения, които не обичат директните слънчеви лъчи.

Ако все пак отглежданото растение се нуждае от по-голямо пространство и по-дълбока почва, на помощ може да дойде старата стълба. Тя лесно ще се впише в дизайна на балкона, ако я фиксирате на желаното място и я използвате за опора на различни сандъчета.

Палетата също са вариант за подреждане на растения в ограничени пространства. Дори парчета от улуци вършат работа, както и дълбоките кутии от консерви. А ако имате увивни растения, не ви пречи да се възползвате от всички видове налични тръби на балкона.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гъбите в Родопите изчезнаха! Дългото засушаване постави под въпрос началото на сезона на беритба на диворастящи гъби, алармираха пред "България Днес" берачи с дългогодишен опит. "В горите могат да се срещнат почти всички видове, но количествата им са много малки. Валежите тази година бяха прекалено скромни и това веднага се отразява на

Хранят се със сурово месо Крокодили си отглеждат баща и син в София. Светослав и Тони Георгиеви се грижат от сутрин до вечер за три каймана и още над 200 вида екзотични животни. Крокодилите са при тях отскоро, но бързо се превръщат в техни любимци. Семейството е единственото у нас, което се осмелява да приюти и развъжда хищници.

ДесиСлава за пореден път остави бебето си в рамките на месец. Изпълнителката повери грижите за новороденото на майка си и отпраши в чужбина. Чалга изпълнителката пристигна в Рим, където е на шопинг с половинката си Благой Найденов. Докато разглеждат красотите на Вечния град, майката на певицата не се отделя от наследника на ДесиСлава - Борис.