Стол като илюзия

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6863454 www.24chasa.bg
Снимки dezeen.com

Базираният в Милано дизайнер Емануеле Маджини създаде за италианския бранд Company Campeggi стол, вдъхновен от произведения на Аниш Капур.

Наречен Anish, столът впечатлява с невероятна форма. Изработен е от еластична материя, която служи за облегалка и метална конструкция, поддържаща нея и седалката от полиестер.

Маджини разказва за dezeen.com, че се вдъхновил за дизайна на стола, след като слушал лекция на Капур за пустия обект, който абсорбира светлината и може да се приеме като "необект". По всичко личи, че италианецът е постигнал целта си, защото в първия момент е трудно възприемането на Anish като стол. Той по-скоро прилича на кръгло платно, на чиито фон човек може да се открои. Сър Аниш Капур е индийско-британски скулптор, роден през 1954 г. в Бомбай. Живее и работи в Лондон от началото на 70-е години на миналия век.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от

Тихомълком у нас е върнат Матей Боев, дясна ръка на Евелин Банев-Брендо в наркобандата, прочула се с прозвището "Кокаинови крале". Боев е докаран в България от италиански затвор, където излежава присъда за дрога. Повод за трансфера му е молба да доизлежи наказанието си в български затвор. Вчера тя бе разгледана от Апелативния съд в София.

Кой е той? Стефан Димитров е дългогодишен ловец и председател на старозагорското Сдружение на ловците и риболовците. Той е награждаван много пъти за дейността си от Националния съюз. - Г-н Димитров, близо 120 000 ловци в страната скочиха срещу промените в Закона за лова, целящи предотвратяване разпространението на болестта африканска чума по