Стол като илюзия

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6863454 www.24chasa.bg
Снимки dezeen.com

Базираният в Милано дизайнер Емануеле Маджини създаде за италианския бранд Company Campeggi стол, вдъхновен от произведения на Аниш Капур.

Наречен Anish, столът впечатлява с невероятна форма. Изработен е от еластична материя, която служи за облегалка и метална конструкция, поддържаща нея и седалката от полиестер.

Маджини разказва за dezeen.com, че се вдъхновил за дизайна на стола, след като слушал лекция на Капур за пустия обект, който абсорбира светлината и може да се приеме като "необект". По всичко личи, че италианецът е постигнал целта си, защото в първия момент е трудно възприемането на Anish като стол. Той по-скоро прилича на кръгло платно, на чиито фон човек може да се открои. Сър Аниш Капур е индийско-британски скулптор, роден през 1954 г. в Бомбай. Живее и работи в Лондон от началото на 70-е години на миналия век.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хранят се със сурово месо Крокодили си отглеждат баща и син в София. Светослав и Тони Георгиеви се грижат от сутрин до вечер за три каймана и още над 200 вида екзотични животни. Крокодилите са при тях отскоро, но бързо се превръщат в техни любимци. Семейството е единственото у нас, което се осмелява да приюти и развъжда хищници.

ДесиСлава за пореден път остави бебето си в рамките на месец. Изпълнителката повери грижите за новороденото на майка си и отпраши в чужбина. Чалга изпълнителката пристигна в Рим, където е на шопинг с половинката си Благой Найденов. Докато разглеждат красотите на Вечния град, майката на певицата не се отделя от наследника на ДесиСлава - Борис.

Изпълнителят Крум стана хаджия. Певецът наскоро посети Божи гроб в Йерусалим. Крум изкара няколкодневна почивка в Израел и не пропусна възможността да посети свещеното за християните място. Певецът разкри, че се е помолил на Божи гроб за здраве, както и за успешна кариера. Той също така е благодарил за живота и възможностите, които получава.