8 начина за използване на огледалото в интериора

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6866406 www.24chasa.bg
Снимки Pixabay.com

Огледалото ни служи всекидневно, но обикновено с основната си функция - да видим как изглеждаме. То обаче има още много приложения в дома, особено за създаване на ефекти в интериора. Ето 8 от тях:

* Вместо стена. Това върши чудесна работа, особено ако помещението е малко. Защо например за дневната не поръчате огледало, върху което има геометрични фигури и не го поставите по цялата височина? Ширината е въпрос на избор.

* Пролуки. Може визуално да разширите тесния коридор или процеп в дома, ако сложите в тях достатъчно огледала.

* Вместо картини. Не искате да претоварвате визуално стената, но и не искате да остане гола. Тогава си направете композиция от различни по размер огледала.

* На тавана. Ако той е нисък, не се колебайте да поставите там огледало. Така хем ще има интересни отражения, особено при движение, хем визуално мястото ще изглежда по-голямо.

* Гръб на кухнята. Това е много интересно и нестандартно решение. Изглежда смело, но уникално в сравнение с познатите плочки или различни видове шарки.

* Гръб на шкаф с витрина. Ако в нея държите любими предмети, образите им ще станат още по-ефектни с огледален гръб на шкафа, особено ако има и вградено осветление.

* Плот. Защо стъкленият плот на масичката за кафе да не се превърне в огледален?

* Като част от мебелите. Това всъщност е обичайно, особено когато става дума за плъзгащи се врати на гардероб. Несъмнено по този начин пространството се разширява визуално, а човек има още по-добра възможност да следи за външния си вид.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 20 млн. лева с рекет е искала да прибере разбитата от ГДБОП банда на Димитър Желязков - Митьо Очите, показа проверка на "България Днес". Ключова роля в мегаизнудването наред с Очите и подчинените му главорези има и общинският съветник от Несебър Пейко Янков, обявиха от прокуратурата. Самият Янков успя да се укрие по време на полицейската

Денонощни грижи ще получи немощната старица  Немощната баба Василка от самоковското село Ярлово ще бъде настанена в социален дом. Хубавата новина съобщи пред "България Днес" кметът на селото Васил Миленов. "Подготвяме документите тези дни и ще ги изпратим на социалните. Очакваме след това баба Василка да бъде настанена в социален дом,

Спортувам, тичам по 3 км всеки ден "Спортувам, опитвам се да се поддържам във форма". С тези думи Калин Терзийски опроверга слуховете, че не е добре със здравето. Преди дни Кайо качи снимка в социалните мрежи, на която изглежда сериозно отслабнал. Десетки негови почитатели се притесниха относно състоянието му.