8 начина за използване на огледалото в интериора

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6866406 www.24chasa.bg
Снимки Pixabay.com

Огледалото ни служи всекидневно, но обикновено с основната си функция - да видим как изглеждаме. То обаче има още много приложения в дома, особено за създаване на ефекти в интериора. Ето 8 от тях:

* Вместо стена. Това върши чудесна работа, особено ако помещението е малко. Защо например за дневната не поръчате огледало, върху което има геометрични фигури и не го поставите по цялата височина? Ширината е въпрос на избор.

* Пролуки. Може визуално да разширите тесния коридор или процеп в дома, ако сложите в тях достатъчно огледала.

* Вместо картини. Не искате да претоварвате визуално стената, но и не искате да остане гола. Тогава си направете композиция от различни по размер огледала.

* На тавана. Ако той е нисък, не се колебайте да поставите там огледало. Така хем ще има интересни отражения, особено при движение, хем визуално мястото ще изглежда по-голямо.

* Гръб на кухнята. Това е много интересно и нестандартно решение. Изглежда смело, но уникално в сравнение с познатите плочки или различни видове шарки.

* Гръб на шкаф с витрина. Ако в нея държите любими предмети, образите им ще станат още по-ефектни с огледален гръб на шкафа, особено ако има и вградено осветление.

* Плот. Защо стъкленият плот на масичката за кафе да не се превърне в огледален?

* Като част от мебелите. Това всъщност е обичайно, особено когато става дума за плъзгащи се врати на гардероб. Несъмнено по този начин пространството се разширява визуално, а човек има още по-добра възможност да следи за външния си вид.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята