Архитектурна шапка от 3D принтер

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6911939 www.24chasa.bg

Zaha Hadid Architects създаде шапка, вдъхновена от дизайна на H-Line и от сградата 520 west 28th, която е първата в града, построена по проект на Заха Хадид.
Шапката ще бъде показана днес на модно шоу в Ню Йорк, а след това разиграна на търг в подкрепа на H-Line. Тя е с дизайн, много характерен за работите на покойната Хадид и е изработена на 3D принтер.

H-Line е парк в Манхатън, създаден на мястото на жп линия, използвана до 1980 година. Дължината е 2,33 км, височината е 10 м. Жп линиите са демонтирани през 1990-а. Проектът за парка е на Diller Scofidio + Renfro, а поддръжката му се осъществява благодарение и на общността "Приятелите на H-Line".

Паркът днес

Железницата в Ню Йорк през 1936 година, на чието място днес е паркът

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,