Искат 2 млн. паунда за кула от XVIII век, превърната в дом

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6912065 www.24chasa.bg
Факсимилета mansionglobal.com


В британското графство Кент се продава кулата Хедлоу, една от най-високите жилищни сгради във Великобритания. Цената е 2 милиона британски паунда (2,267 евро). Извисява се на 53 метра и е строена през XVIII век по поръчка на заможния местен земевладелец Уолтър Мей. Кулата в готически стил е проектирана от корабния инженер Джордж Тейлър. Тя е по-висока от Колоната на Нелсън на площад "Трафалгар" в Лондон и е в списъка с историческо архитектурно наследство на Острова.

Според легендата Мей поръчал кулата, за да може по-лесно да следи съпругата си, която го напуснала заради местен фермер. Собственикът обаче така и не доживява окончателното завършване на сградата в средата на XIX век. Превърната е в жилищна през 2013 година с реконструкция за около 6 милиона долара от притежателя й Кристиан Тим. Сега е на 5 етажа и в нея са събрани 4 спални, 4 бани, дневна, трапезария, кухня. Има и асансьор. В момента може и да се наема за между 4000 и 6000 паунда (4500 - 6800 евро) на седмица в зависимост от сезона. Бъдещият собственик ще е длъжен да осигури достъп на туристи до връхната част на сградата, където има наблюдателна площадка за определен брой дни в годината.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,