Игри със светлината

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6943817 www.24chasa.bg
Brume Снимки designboom.com

Френският дизайнер Жан-Баптист Дюран показа серия от три лампи, за чието функциониране е използвал различни материали и химически реакции.
Лампата Brume изглежда като жива, защото потокът светлина е фиксиран върху парата, излизаща от дъното. Тя се създава чрез химическа реакция с вода. Тялото на лампата е от двойно боросиликатно дърво, което има много нисък коефициент на топлинно разширение.

Втората лампа е Paysage transparent, от плексиглас е и комбинира две пана - правоъгълник и кръг в 2D. Повърхността им е с малки перфорации. Когато лампата е включена, те изглеждат напълно прозрачни. Потокът светлина идва от светодиоди, намиращи се в краищата на панелите.
Третата лампа от серията се нарича Soleis и включва две малки светещи "слънца", закачени на ринг. Той се върти с 24-часов ритъм по посока на часовниковата стрелка. Силата на светлината се увеличава и съответно намалява според часа от денонощието, който изобразява позицията. Най-силна и ярка е на обяд в 12 часа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,