Пълна функционалност в 24 кв. м

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6971581 www.24chasa.bg
Снимки hqroom.ru

Автор на интериора в това студио в австралийския град Сидни е Николас Гурни, който е е проектирал и поръчал изработката на много от мебелите и преградите заради ограничената площ от 24 кв. м. Част от мебелите са подвижни, което при нужда освобождава място. Целта е била възможно най-доброто усвояване на пространството за гарантиране на функционалността му. В голяма степен дизайнерът е съблюдавал принципи, с които работят в Япония при създаване на интериори в малки помещения, а именно - сортиране, поддържане на ред, поддържане на чистота, стандартност, съвършенство.

Така Гурни е успял да намери достатъчно място за съхранение във всички зони, усвоявайки и най-малкото кътче по широчина и височина. Интересно е решението му да отдели местоположенията на мократа и сухата части на кухнята.
Спалнята е в своя зона, разделена от останалия обем с перфорирана двойна метална врата. Едната й част се разгъва на 180 градуса, като по този начин закаченият на нея телевизор може да се гледа и в дневната. Интериорът е изцяло в бяло, а двете малки тераси и прозорецът в спалнята добавят още светлина и чар на мини жилището.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.