Пълна функционалност в 24 кв. м

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6971581 www.24chasa.bg
Снимки hqroom.ru

Автор на интериора в това студио в австралийския град Сидни е Николас Гурни, който е е проектирал и поръчал изработката на много от мебелите и преградите заради ограничената площ от 24 кв. м. Част от мебелите са подвижни, което при нужда освобождава място. Целта е била възможно най-доброто усвояване на пространството за гарантиране на функционалността му. В голяма степен дизайнерът е съблюдавал принципи, с които работят в Япония при създаване на интериори в малки помещения, а именно - сортиране, поддържане на ред, поддържане на чистота, стандартност, съвършенство.

Така Гурни е успял да намери достатъчно място за съхранение във всички зони, усвоявайки и най-малкото кътче по широчина и височина. Интересно е решението му да отдели местоположенията на мократа и сухата части на кухнята.
Спалнята е в своя зона, разделена от останалия обем с перфорирана двойна метална врата. Едната й част се разгъва на 180 градуса, като по този начин закаченият на нея телевизор може да се гледа и в дневната. Интериорът е изцяло в бяло, а двете малки тераси и прозорецът в спалнята добавят още светлина и чар на мини жилището.

Пълна функционалност в 24 кв. м

Пълна функционалност в 24 кв. м

Пълна функционалност в 24 кв. м