Нещо вкусно: Лесен кайсиев мус

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6975132 www.24chasa.bg

необходими продукти:

1 компот кайсии

250 г маскарпоне

1/2 ч.ч. захар

1 ванилия

4 белтъка

начин на приготвяне:

1. Нарежете плодовете на четвъртинки и ги сложете с малко от сока на компота в малка тенджера. Добавете половината от захарта и ванилията и оставете сместа да заври. Нека къкри за няколко минути, а след това я дръпнете от огъня.

2. Сложете сместа с плодовете в купата на блендер и смелете всичко до получаване на хомогенна смес. Добавете маскарпонето и останалата захар към пюрето.

3. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги смесете с кайсиевия мус. Разпределете количеството в десертни чаши и го сложете да се охлади за не по-малко от 1 час.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.