Дизайнерска сцена за красотата

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6978943 www.24chasa.bg
Снимки Асен Балабанов

Безукорна естетика и усещане за чистота и релакс - това е впечатлението, с което посреща пациентите си най-новата клиника за пластична хирургия в София. Интериорът е в пълно съответствие с чудните превъплъщения, които се случват тук в името на младостта и хубостта.

интериор арх. Петко Колев

Bellissimo Clinic е клон на авторитетна частна болница в Кипър и прилага иновативни технологии за коса, лице и тяло. Висококвалифицирани медицински експерти от България и чужбина извършват непознатото досега у нас роботизирано присаждане на коса. Този метод на трансплантация FUE е известен с високата си ефективност и с важното си предимство, че не оставя белези. Процедурата може да възвърне самочувствието и на мъже, и на жени. И за да са спокойни те, че попадат на точното място, собствениците на клиниката са заложили на подходящия вътрешен дизайн. За него те се доверяват на арх. Петко Колев, който успява да осъществи концепцията им за модерно заведение за красота и здраве.

Клиниката е в едноименната бизнес сграда в столицата и заема част от партерното пространство заедно с неголяма външна площ, където в хубаво време може да се седне на чаша кафе. За да се изчака моментът, когато под ръцете на опитните лекари всеки може да върне времето назад, заличавайки бръчки, белези и оплешивяване.

Впечатляващо просторно е фоайето на клиниката, до което си стига през стилно оформена входна врата. Попаднал вътре, посетителят се чувства на сигурно място, в спокойна и приятна среда. Подчертано стерилен на пръв поглед, този образ е търсен в унисон с медицинските дейности, които се извършват тук. Мястото е потънало в безкрайна белота, която започва от пода с едра твърда настилка с мраморен мотив. В бяло е и рецепцията от МДФ с млечно стъкло на плота, както и огромното осветително тяло на тавана. Стичащи се водни струи оформят цялата стена зад рецепцията. С тихия ромон и непрекъснатото си движение водата е умело избрана като акцент на цялата интериорна визия. Символ на обновлението, на свежестта и живота.

Бялата и ефирна картина продължава и в помещенията, отделени със стъклени врати - в лекарските кабинети и манипулационните зали, в кухненския сектор и мократа зона. Хайтек апаратура и подходящо осветление превръщат тези места в територия на най-модерната естетическа медицина. Мебелите са подбирани в съзвучие с изчистената интериорна линия - някои са изработени по проект на

арх. Колев от български фирми, други са поръчани от чужбина. Декоративни елементи като графични платна на стените, кръгли топки на пода и естествена зеленина разнообразяват картината.

По бюрата на лекарите виждаме любопитни прибори като ъгломер и линийка, увеличително огледало, с които пациентката може сама да види каква корекция ще претърпи лицето й. Например веждите да се удължат и сгъстят до перфектната си форма, която се подчинява на точни пропорции спрямо окото. В Bellissimo Clinic извършват това по най-добрия за човешкото лице начин - с присаждане на косми от скалпа на самия пациент. Гордеят се и с други свои процедури като гинекологичното подмладяване, липосукцията и бодискулптинга, с последния модел CO2 лазер, с т.нар. "вампирски лифтинг". Както и с по-популярни услуги - поставяне на ботокс и хиалуронова киселина, на мезо и лифтинг конци, мезотерапия, премахване на капиляри, лазерна епилация и други. Премахват също кожни образувания, следи от акне, оперират клепнали уши и са щастливи да вдъхват повече увереност и радост от променения външен вид на клиента.

Манипулационните зали са оборудвани с най-модерната техника
Манипулационните зали са оборудвани с най-модерната техника

Кухненският и външният кът
Кухненският и външният кът

WC зоната е в същата изчистена стилистика
WC зоната е в същата изчистена стилистика