Трансформация: Как фабрика се превърна в дом

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6986626 www.24chasa.bg
Снимки retaildesignblog.net

Все по-често сгради, които са имали индустриално предназначение, се превръщат в артистични пространства и даже в места за живеене.

Такъв е случаят и с бивша фабрика в Пекин, която с проекта на Officeproject вече е свежо артистично пространство и дом за китайския творец Сю Хунцюен.

За реализацията на галерията, която е в две части, в оригиналния покрив са добавени стъклени капандури, които да осигурят допълнителна естествена светлина. Височината от 6 м добавя още простор към пространството.

Частта, в която Сю живее и има работен кабинет, е на две нива. Там мястото е разширено чрез строежа на допълнително подпокривно пространство от стъкло. Общата площ на обекта е 1200 кв. м и благодарение на основния бял цвят изглежда изключително просторен.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 20 млн. лева с рекет е искала да прибере разбитата от ГДБОП банда на Димитър Желязков - Митьо Очите, показа проверка на "България Днес". Ключова роля в мегаизнудването наред с Очите и подчинените му главорези има и общинският съветник от Несебър Пейко Янков, обявиха от прокуратурата. Самият Янков успя да се укрие по време на полицейската

Денонощни грижи ще получи немощната старица  Немощната баба Василка от самоковското село Ярлово ще бъде настанена в социален дом. Хубавата новина съобщи пред "България Днес" кметът на селото Васил Миленов. "Подготвяме документите тези дни и ще ги изпратим на социалните. Очакваме след това баба Василка да бъде настанена в социален дом,

Спортувам, тичам по 3 км всеки ден "Спортувам, опитвам се да се поддържам във форма". С тези думи Калин Терзийски опроверга слуховете, че не е добре със здравето. Преди дни Кайо качи снимка в социалните мрежи, на която изглежда сериозно отслабнал. Десетки негови почитатели се притесниха относно състоянието му.