Проекти за 10 млн лв. в българско производство на матраци

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6999378 www.24chasa.bg

Година 2018 ще се окаже ключова за развитието на ТЕД-БЕД ЕАД, най- големият български производител на матраци, легла и продукти за спалня, с пазарен дял 38% от местния пазар и износ в над 30 пазара в световен мащаб. Бързото разрастване на компанията в последните години и съревнованието с редица световни имена в бранша довеждат до важни стратегически решения с влияние в бъдещето, което надхвърля развитието на бранда. ТЕД ще работи за имиджа на България като страна износител на качествени продукти въобще.

Инвестицията, която предстои е за над 10 млн лева, които са насочени в строителство на нови сгради на територия от 14 000 кв.м. и вграждането на допълнителни производствени мощности към вече действащите 29,000 кв.м. застроена площ. ТЕД-БЕД ЕАД разширява дейността си и планира мощна  експанзия на международния пазар в средносрочен план, за период от 3 до 5 години.

Средствата ще бъдат насочени в учредяване на нови модерни производства свързани в основната дейност на компанията - преработка на дървен материал и конфекция на пенополиуретани и високотехнологични пяни. Машините и оборудването са от последно поколение и целят повишаване на ефективността и подобряване на работната среда.

За да обезпечи успешната имплементация и експлоатация на новото оборудване, компанията ще акцентира в подбора на кадри и ще инвестира в обучението им. Въпреки трудностите, с които много работодатели се сблъскват в търсенето на хора, ТЕД е успял да подбере и изгради екип, за който невъзможни неща просто не съществуват. Компанията работи в условия на установената йерархия, отлични възможности и схеми на развитие за млади хора, и межународна среда.

На 23 юли 2018г, със скромна церемония и разбита бутилка шампанско, беше направена първата копка, която отбеляза началото на проекта.

Изпълнителният директор на ТЕД инж. Елин Тодоров не скри вълнението си: „Това е поредното ново начало за нас и съм повече от убеден, че ще покорим още върхове. Спокоен съм, когато взимам инвестиционни решения, защото знам, че имам зад гърба си страхотен екип, който просто не се предава."

За компания ТЕД-БЕД ЕАД:

Компанията е част от ТЕД Капитал холдинг, състоящ се от 10 компании, опериращи в различни бизнес области - производство на матраци, пружини, машиностроене, търговия с керамични продукти, карго транспорт, строителство, верига магазини и медийна агенция, като ТЕД е най-голямата в холдинга.

ТЕД-БЕД ЕАД е водещ европейски производител на матраци, легла, системи за спане и аксесоари за спалня, с повече от 20 години опит в тази сфера и с  разнообразно портфолио от качествени и доказали се на пазара продукти за сън.

ТЕД разполага с изцяло обновена производствена база, разположена върху 29 000 кв.м. площ, с годишен производствен капацитет от 1 600 000 артикула и складов капацитет от 20 000 артикула. Машинното оборудване включва марки като Масиас, Мамут, Итън, Ламит. Компанията е сертифицирана по международен стандарт ISO 9001: 2000 и BSCI, придобила е също OEKOTEX за матраци и LGA сертификат от престижна германска лаборатория за някои от най-популярните си модели, има регистрирани множество търговски марки и патенти.

Марката ТЕД има водеща позиция на българския пазар и същевременно изнася продукция в около 30 чуждестранни пазари - Германия, Холандия, Румъния, Унгария, Малта, Република Хърватска, Гърция, Индия, Канада, Тайланд, Южна Корея, Япония, Австралия, Малдиви и др.

ТЕД-БЕД ЕАД има дългогодишни и добре изградени традиции в партньорствата с хотелиерския бизнес. Благодарение на специално създадената хотелска серия, обособена в различни категории, фирмата е оборудвала водещи вериги, както в страната, така и в чужбина.

Мисията на ТЕД е да допринесе за по-добър живот, подобрявайки уюта и комфорта в най-личното пространство във всеки дом.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо остави луксозния си джип и разхожда гаджето си с такси из центъра на София, видя "България Днес". Кристо не излиза от образ дори и на улицата, като сполучливо прилича на напомпан гангстер, зорко охраняващ половинката си дори от бегли погледи на

Треньорът на "Левски" Георги Дерменджиев промени мнението си за селецията в клуба за около месец начело на тима. Когато пое "сините" той обяви, че на "Герена" повече няма да идват футболисти, гледани само на видео. "Аз никога няма да се съглася в отбора да дойдат футболисти, които единствено са гледани на компютъра.

Младият футболист на "Бенфика" Рубен Диас записа голяма победа извън терена. Защитникът успя да свали една от новите звезди на португалската музикална сцена - Ейприл Айви. Двамата се запознали в края на миналата година. 21-годишният футболист започнал шеметно ухажване, което явно е дало резултат. Певицата и футболистът са най-новата звездна двойка