Стъклени чудатости

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7021377 www.24chasa.bg
Снимки his.ua

Американката Дженис Милтенбергер е популярен автор на скулптури, чиято нестандартност се дължи на комбинацията от нейните сръчност и фантазия и използването на стъклото като основен материал.

В продължение на 16 години калифорнийката Дженис работи в цех за надуване на стъкло. След това вниманието й е привлечено от техниката „Лампуърк”. При нея върху стъклото се въздейства с насочен пламък, което дава възможност за изработка на малки и фини елементи, като мъниста и орнаменти, защото разтапящото се стъкло е податливо на обработка.

Дженис бързо усвоява техниката и това й дава свободата да започне да създава невероятните си скулптури, в които преплита реалност и художествена измислица. „Обожавам басните, притчите, алегориите”, казва авторката и уточнява, че с творенията си дава свобода на наблюдаващите ги сами да измислят история и сами да я доразвият във фантазията си.

Работата по една скулптура може да продължи с месеци според размера и детайлността. А произведенията на Дженис определено могат да станат част от декора на дом, чиито стопани харесват по-нестандартното.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

Роки носи вода и говори по телефона Самобитният български гений ражда невероятни изобретения, някои от които още чакат да влязат в приложение. Едно от последните невероятни постижения е робот болногледач, научи "България Днес". Тенекиеният Роки е роден в гаража на 32-годишния инж. Росен Христов от Шумен.

Климатологът доц. Георги Райчев крачи из София забързано и хлднокръвно дава прогнози за времето по телефона, видя "България Днес". За няколко стотин метра апаратът му не спря да звъни, като Райчев убеждаваше потърсилите го, че температурите наистина ще паднат рязко към края на седмицата и ще вали сняг.