Градина: Как да се погрижим за стайните цветя преди есента

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7022275 www.24chasa.bg

Неотменни грижи си остават почистването на прецъфтелите цветове, окапалите листа и пречупените клонки. Подхранването на едногодишните цветя си продължава по схема поне до септември. За многогодишните вече уточнихме, че е време за последна дажба.

И не забравяйте да проверявате растенията за проблеми. Много от гъбните болести се повлияват благоприятно от топлото време. Заразяването става чрез поливна вода, въздух, насекоми и не на последно място замърсени инструменти.

Насекомите ще престанат да бъдат опасност чак през септември (може би). Дотогава внимавайте за нападения. Може да осигурите дом, храна и вода на полезни насекоми и птици в двора си. Само една двойка синигерчета трябва да хване над 7500 гъсеници и насекоми, за да изхрани малките си. Те ще помогнат във войната с неприятелите.

Бдете над растенията и те ще се отблагодарят с храна за душата или за стомаха. Важното е да са здрави.

И докато сме на вълна отпуски и почивки, помислете как да осигурите най-необходимото на растенията си, докато отсъствате.

Вариантите са много. Можете да помолите съседката да поеме грижата за поливането. А може да развихрите въображението и сръчността си и сами да изградите поливна система. Най-лесният метод е с пластмасова бутилка с малка дупчица в капачката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са