Нещо вкусно: Рецепти за гофрети с различна плънка

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7043566 www.24chasa.bg

необходими продукти за гофретите:

1 1/4 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. царевично брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сода

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/3 ч.ч. разтопено масло

2 големи яйца

1 1/4 ч.ч. суроватка

3 с.л. смлян пресен лук

за плънката:

1/4 настъргана глава зеле

1/4 настъргана глава червено зеле

1 настърган морков

2 с.л. ябълков оцет

1 с.л. зехтин

3 с.л. суроватка

2 с.л. кисело мляко

1 ч.л. дижонска горчица

сол

черен пипер

3 ч.ч. накъсано печено пиле

1 ч.ч. барбекю сос

начин на приготвяне:

1 Смесете брашната, бакпулвера, захарта, содата, солта и черния пипер. Разбийте добре. В друга купа комбинирайте маслото, яйцата и прясното мляко. Разбийте добре. Прибавете мокрите подправки към сухите и бъркайте, докато се получи хомогенна смес. Опечете гофретите.

2 За да направите плънката, смесете двата вида зеле и моркова. За дресинга разбийте оцета, зехтина, суроватката, киселото мляко и горчицата. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с част от дресинга зеленчуците. Разбъркайте.

3 Сложете в подходяща за ползване в микровълнова фурна купа пилето и барбекю соса. Разбъркайте и затоплете за няколко минути.

4 Смесете пилето със зеленчуците и сложете плънката в гофретите. Сервирайте веднага.

Гофрети с бекон и кленов сироп

необходими продукти:

6 резена бекон на ситно

1 ч.ч. брашно

1 с.л. захар

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода

1/4 ч.л. сол

1 ч.ч. суроватка

1 яйце

за сиропа:

1/2 ч.ч. боровинки

1/2 ч.ч. кленов сироп

боровинки за сервиране

начин на приготвяне:

1 Сложете бекона в незалепващ тигани и гответе, докато се получи хрупкава коричка. Запазете мазнината.

2 Пресейте заедно брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта. Добавете към суроватката, яйцето, бекона и мазнината от него. Бъркайте, докато се получи гъсто тесто.

3 За да направите сиропа, разрежете боровинките наполовина. Сложете в тенджерка заедно с кленовия сироп на ниска температура за 2 мин.

4 Опечете гофретите. Сервирайте със сиропа и гарнирайте с пресни боровинки.

Гофрети с тиквички

необходими продукти:

150 г настъргани на едро тиквички

2 яйца

50 г настърган чедър

1/4 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода

25 г бекона на ситно

1/2 глава лук на ситно

1 с.л. зехтин

начин на приготвяне:

1 Смесете брашното с бакпулвера и содата и прибавете сместа към останалите продукти. Овкусете с черен пипер. Разбъркайте, докато се получи гъсто тесто.

2 Опечете гофретите и сервирайте веднага.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рекордната покупка на "Кардиф" Емилиано Сала струва 15,5 милиона паунда Шокираща новина потресе футболния свят. Ново попълнение във Висшата лига на Англия изчезна във въздуха, като най-вероятно самолетът му се е разбил. Става въпрос за аржентинския нападател Емилиано Сала, който бе рекордната покупка на "Кардиф".

Антон Станоев - Средната Бирма, обвинен за аферата "Бирмите" за производство и разпространение на цигари менте, вече е на свобода срещу 10 бона гаранция, научи "България Днес". Преди броени дни 2-ри въззивен състав на апелативния спецсъд реши да пусне от ареста Средната Бирма, съобщиха от съда. След акцията срещу нелегалните цигарени фабрики в

Грип тръшна естрадния певец Васко Кеца. Това е най-логичната причина импресариото му Ивайло Манолов да обикаля като луд аптеките в София, видяха топпапараците на "България Днес". Ивайло използва почивните дни, не за да отмаря, а за да отметне някои неотложни домакински задачи. След като обиколи всички магазини и напазарува,