Домашни хитрини: 13 трика за лесно боядисване

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7085744 www.24chasa.bg
Снимки pixabay.com, make-self.net, goodhousekeeping.com, paintcare.org, tintandbristles.com, littlethings.com

Планирате ремонт, по време на който сами ще боядисвате. Ето 13 хитрини, които ще облекчат работата ви и ще ви помогнат за качественото изпълнение.

Ако не сте успели да довършите започнатото днес, приберете в хладилника четката, с която сте боядисвали, като преди това я обвиете с прозрачно домакинско фолио. За да запазите мечето, го поставете в дълга тясна картонена кутия от чипс.

За да не забравите точния цвят боя, който сте използвали, напишете номера й на гърба на ключа за лампата.

Ще си спестите време, ако преди работа постелете във ваничката за боядисване фолио. Когато приключите, просто го сгънете и го изхвърлете.

След първото отваряне на кутията с боя по ръбовете й наслагва от нея и капакът трудно се затваря, а това може да доведе до изсъхване на горния слой. За да предотвратите това, пробийте няколко отвърстия по ръба на кутията. Така боята ще се стича вътре.

Много по-лесно ще сипвате боя във ваничката, ако залепите добре широка лепенка под V-образна форма на ръба на кутията. Но ако искате да боядисвате директно от нея, използвайте обикновен ластик. Поставете го през цялата кутия и с негова помощ изцеждайте четката.

Често при първото боядисване от новото мече по стената остават влакна. За да избегнете това, преминете през него с лепкава ролка за чистене на дрехи.

Детайли със сложна форма, като дръжките на вратите, които искате да защитите от боята, обвийте преди работа с фолио. За да предпазите дръжките на четките от зацапване с боя при подпиране на кутията или ваничката, използвайте макарон за водна аеробика. Срежете го на няколко места, поставете го на ръба и вмъкнете дръжките на четките в срезовете, така че боята да се оттича във ваничката или кутията.

Латекс се маха от пода бързо и ефикасно с влажни кърпички, а от ръцете с бебешко масло. А засъхнала боя от четката се изчиства най-лесно чрез накисване в оцет.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,