Започна строителството на футуристичен спортен център

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7092632 www.24chasa.bg

В китайския град Цюджоу в провинция Джъдзян започна строителството на невероятен спортен комплекс. Проектиран е от китайското бюро MAD Architects, което има офиси и в САЩ. Общата площ ще е 700 000 кв. м, от които 340 000 кв. м ще са за спортните обекти. Сред тях са открит стадион за 30 000 зрители, спортна зала за 10 000 души, закрит басейн с трибуни за 2000 души, тренировъчен стадион, санаториум, музей, хотел, младежки център, търговски площи и др.

В комплекса ще има и много и интересни зони за отдих и на практика ще е нов парк насред града - с модерни линии, но и с форми, които ще се възприемат като естествена част от ландшафта. Мнозина го оприличават като пейзаж от бъдещето, намиращ се някъде между Земята и Марс.

Архитектурата на всички обекти изглежда наистина футуристично. Централен обект ще е стадионът. Той ще се намира в изкуствено създаден „кратер”, чията горна част ще изглежда като въздушен пръстен, левитиращ над останалата структура. Всички закрити обекти ще се намират в изкуствено създаде хълмове и ще се захранват със „зелена” енергия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов бе категоричен, че клубът няма да последва съдбата на ЦСКА. "Финансовото състояние не е новина - каза Иванов. - Няма драматична промяна. Видях, че в пространството циркулира някаква новина за НАП, но за мен това не е изненада. Знам какво имаме да плащаме.

Процесът срещу Илия Стоилов, брат на депутата от БСП Георги Стоилов, започна без главното действащо лице, научи "България Днес"! Случаят се раздуха в началото на септември, когато стана ясно, че разследваният като тартор на банда за рекет и побои роднина на народния представител е заминал в чужбина.

На съд по обвинение в умишлена безстопанственост отиват двама от квесторите на фалиралата КТБ - Елена Костадинчев и Станислав Лютов. Според прокуратурата в резултат на умишлените им действия са нанесени щети за 1 070 383,83 лева на Фонда за гарантиране на влоговете. След затварянето на всяка една българска банка фондът е длъжен да изплати