В кухнята: 7 трика за бързо и вкусно готвене

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7097125 www.24chasa.bg

Не е особено трудно да се избегне готвенето у дома. Има толкова много ресторанти и вериги за бързо хранене, че почти не си струва да заемаме цяла стая от жилището за кухня. И въпреки това няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна, ако знаеш как да го правиш, разбира се.

Освен това е в пъти по-здравословно и спестява доста сериозни средства.

Много хора смятат, че нямат време за готвене, а други, че нямат подходящите умения. Не е нужно да сте майстор-готвач, за да създадете някои вкусни ястия в кухнята. Предлагаме ви 7 трика, за да ви помогнем да видите колко бързо и лесно може да бъде да създадете невероятни ястия.

1. Печени яйца

Ако не обичате варени яйца, но ги предпочитате в твърдо състояние, може да пробвате и да ги изпечете. Чукнете по едно яйце във формички за мъфини и оставете да се пекат 30 мин във фурната на 160?С. Не я загрявайте предварително.

2. Замразено вино

Ако искате да изпробвате рецепта, в която се използва вино, но още не й дошло времето, а бутилката с тази течност е отворена, лесно може да запазите напитката, докато решите да приготвите винената манджа.

Излейте останалото вино във формичка за лед и приберете в хладилника. Когато дойде времето за гозбата вино, извадете кубчетата лед и прибавете към основния сос.

3. Обърната пуйка

В последните няколко години и у нас се осинови американската традиция да приготвяме пуйка за Коледа. Перфектната и равномерна опечена пуйка не е лесна работа, но за по-добри резултати опитайте да печете птицата с гърдите към реотаните. Това ще я направи много сочна и с прекрасна коричка.

4. Меко масло за нула време

Ако някога сте пекли сладкиши, знаете, че много рецепти изискват меко масло.

Понякога обаче забравяме за го извадим предварително от хладилника, а нямаме време да го чакаме да омекне. За да ускорите процеса, сложете маслото между 2 парчета домакинско фолио и разточете с точилката.

5. Сочно печено пиле

Ако не искате пилето да става сухо, трябва добавите вода във вътрешността на пилето. Водата ще задуши пилето отвътре, оставяйки месото супер сочно.

6. Омлет без котлон

Не е нужно да имате котлон подръка, за да сготвите перфектния омлет. Необходимо е само голяма чаша и микровълнова печка. Чукнете няколко яйца в чашата и добавете колбас, зеленчуци, сирене и подправки. Сложете чашата в микровълновата фурна за минута. Разбъркайте. След това върнете чашата обратно в микровълновата печка и гответе до готовност на яйцата.

7. Паста в микровълновата

Не е нужно да чакате водата да заври, за да сварите спагетите. Просто покрийте пастата с достатъчно вода, за да я покриете, и пъхнете в микровълновата. Добавете 3 минути към времето за готвене, отбелязано на кутията на тестеното изделие и сте готови.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,