Вижте тези вилици, лъжици и ножове!

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7124110 www.24chasa.bg
Снимки Airtight Artwork

Често разказваме за необичайното практическо приложение на познати от ежедневието препарати и предмети. Но някои от тях може да се превърнат в арт обекти. Такива създава американецът Мат Уилсън от Грийнвил в щата Южна Каролина., като използва вилици, лъжици и ножове.

„Моето творчество е отражение на движението - в природата и на хората, както и на стихиите”, казва Мат. Талантливият автор използва и други метални елементи, но също и материали като кори, трупи и др., които биха могли да бъдат намерят захвърлени или пък са били рециклирани.

Сред любимите скултури на Уилсън са тези на птици, затова те са и преобладаващи в металната му серия. Освен това са изключително изразителни и наистина внушват усещане за движение.

Мат се увличал от изкуство от дете и в крайна сметка увенчава интереса си с магистърска степен по рисунка и живопис в Winthrop University в Южна Каролина. Впоследствие проявява голям интерес към работата с метал и затова открива собствено ателие в Чарлстън.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,

На диета с кебапчета мина футболистът на "Левски" Жерсон Кабрал. Крилото се оказа голям любител на българската кухня. Холандецът живее у нас близо две години, след като дойде от френския "Бастия". Той очевидно е привикнал доста към нашите традиционни гозби и не се свени да ги похапва. Самият Кабрал показа снимка с традиционния български обяд.

Наставникът на "Левски" Георги Дерменджиев говори относно информацията, която усилено се тиражира в медиите, че ще бъде сменен с Петър Хубчев. "Никой не е говорил с мен. Не знам за треньорска смяна. Странно, че точно преди мача на националния отбор излиза подобна информация. От ръководството на "Левски" да излязат и да кажат какво се случва.