Студентско еко общежитие (ГАЛЕРИЯ)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7225758 www.24chasa.bg
Снимки WAF

Този реализиран проект бе признат за най-добрия в категорията "Мащабно жилищно строителство" от Световния архитектурен фестивал (WAF). Победителите бяха обявени в края на миналата година в Амстердам, а конкурсът обхваща сгради, построени в периода 2016 - 2018 г.

The Street e екологично общежитие за студенти в индийския град Матхура. Проектът е на индийското студио Sanjay Puri Architects и е вдъхновен от особеностите на старите улички на Матхура.

В комплекса има 800 стаи, разпределени в пет 4-етажни сгради, чиято главна отличителна черта е оригиналността на фасадите. Постигната е чрез еркери с геометрични форми за всеки прозорец. Ориентирани са така, че всяка стая да получава максимално количество естествена светлина.

Хостелът е екологичен, защото разчита на слънчеви панели за осигуряване на необходимата електроенергия, на естествената вентилация, която прави ненужно използването на климатици, както и на събирането на дъждовна вода в резервоари и преработването й в питейна.

Студентско еко общежитие (ГАЛЕРИЯ)

Студентско еко общежитие (ГАЛЕРИЯ)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!