Нещо вкусно: Печени ябълки с орехи и канела

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7237372 www.24chasa.bg

Необходими продукти:

10 средно големи ябълки

1 лимон

100 мл готварска сметана

100 г захар

300 г орехови ядки

50 г  краве масло

50 мл студена течна сметана

цейлонска канела на прах

Начин на приготвяне:

1. Отрежете капаче в горната част на всяка ябълка. Издълбайтее вътрешността и напръскайте плодовете обилно с лимонов сок, за да не се окислят и да не потъмнеят.

2. Смесете сметаната със захарта, ситно счуканите орехови ядки, малко канела и една ябълка, почистена и нарязана на малки кубчета.

3. Напълнете с малко от тази смес всяка ябълка, затворете я с капаче и отгоре сложете парченце масло.

4. Печете във фурна на 180 градуса. Преди да ги сервирате, ги полейте с течна сметана и ги поръсите с канела.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой е казал, че министрите не могат да са модерни и в крак с времето?! Доказателство за това е бившият служебен министър на културата Петър Стоянович. За да се разходи из столицата, той сложи шармантни слънчеви очила, видя "България Днес". Аксесоарът е с тигрови щампи и е тип "котешко око". Въпреки че този вид цайси са считани за женски модел,

"Левски" изпусна шанса да си върне един от най-успешните и обичани от феновете чужденци Дарко Тасевски. И то без пари. Той до последно чака обаждане от "сините" и след като не получи такова, ще подпише със "Славия". Халфът е свободен агент от ноември. Тогава договорът му с тайландския "Хонкаен" изтече.

Бурните ветрове продължават, махнете саксиите от терасите КОЙ Е ТОЙ Симеон Матев е синоптик и климатолог. Роден е на 19 август 1976 г. Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски" със специалност "Хидрология и климатология". Работи в TV-MET, първия частен метеорологичен офис у нас, и телевизия "България он ер".