Нещо вкусно: Печени ябълки с орехи и канела

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7237372 www.24chasa.bg

Необходими продукти:

10 средно големи ябълки

1 лимон

100 мл готварска сметана

100 г захар

300 г орехови ядки

50 г  краве масло

50 мл студена течна сметана

цейлонска канела на прах

Начин на приготвяне:

1. Отрежете капаче в горната част на всяка ябълка. Издълбайтее вътрешността и напръскайте плодовете обилно с лимонов сок, за да не се окислят и да не потъмнеят.

2. Смесете сметаната със захарта, ситно счуканите орехови ядки, малко канела и една ябълка, почистена и нарязана на малки кубчета.

3. Напълнете с малко от тази смес всяка ябълка, затворете я с капаче и отгоре сложете парченце масло.

4. Печете във фурна на 180 градуса. Преди да ги сервирате, ги полейте с течна сметана и ги поръсите с канела.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,