Публиката гласува за най-добрите проекти на "Баня на годината 2018"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7304581 www.24chasa.bg

20 души от участвалите във вота ще спечелят специална предметна награда след края на конкурса

15-тото юбилейно издание на националния конкурс "Баня на годината 2018" навлиза във финалната фаза преди официалната церемония по награждаване на победителите. Отворени са и 3-те категории за гласуване на публиката, като всички проекти са качени в сайта thebathroom.bg. Всеки, който се интересува от естетика и модерни решения за банята и иска да оцени иновативни предложения от архитектите и дизайнерите на България, има възможността да го направи до 24 февруари. След приключване на конкурса чрез томбола ще бъдат изтеглени имената на 20 печеливши от гласувалите онлайн за избора на "Баня на публиката". Късметлиите ще получат предметни награди - ръчен душ от специална колекция, носител на наградата за продуктов дизайн Red Dot за 2018-та.

Над 50 проекта са подадени от участниците в конкурса "Баня на годината 2018". „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“, „Идеалната семейна баня – 3D проект“ и „Реализирана баня в жилищна сграда“ са категориите, в които публиката може да гласува. Официалното оценяване на професионалното жури, съставено от най-видните архитекти и дизайнери на България, приключи. Те споделиха своите впечатления от проектите и участниците.

"Категорията за училищната тоалетна е много удачна и необходимостта от повече внимание в тази област е наистина важна, защото средата, в която децата израстват, е основополагаща за ценностите и критериите, които възпитаваме в хората“, коментира арх. Юри Танов. Според журито конкурсът се развива всяка година и влияе положително върху професионалистите и взаимоотношенията между тях.

"Традицията, високата активност в социалните мрежи и медии, както и участието на изявени професионалисти в журито, правят конкурса интересен за авторите. За мен е удоволствие да виждам хармоничен интериорен дизайн с отношение към красотата и естетиката, в този ред на мисли се чувствам обогатен“, споделя арх. Светослав Станиславов.

В някои проекти са внесени различни идеи от природата, които правят помещението още по-уютно и натурално. "Много логично и естествено изглежда, където има вода и светлина, да има живот. Внася много свежест и настроение, а и помага за "пречистването" и презареждането ни“, коментира арх. Мирослав Гюнелиев.

Някои от проектите се отличават с нестандартни подходи. "Аспектът, който ми се струва, че се откроява като нещо ново, е че банята се третира като пространство с усещане за стая. Тази година предизвикателство пред участниците е да овладяват по нестандартен начин пространството“, добавя своето експертно мнение арх. Радина Гешева. На сайта thebathroom.bg може да бъде намерена информация освен за проектите, също за критериите за оценка, за журито и наградите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.