Нещо вкусно: Гнезда с кайма

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7318774 www.24chasa.bg

Ястие, богато на тиамин

Лесно за приготвяне 12 порции

45 мин

В една порция:

224 ккал

мазнини 7 г

холестерол 87 мг

въглехидрати 22г

протеини 15 г

фибри 0,9 г

Необходими продукти:

тесто за пица

500 г кайма

1/2 глава лук

1 яйце

1 с.л. галета

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1 Смесете каймата с нарязания лук, яйцето, галетата. Добавете сол и пипер на вкус.

2 Разточете тестото върху набрашнен плот. Разрежете го на квадрати. Сложете от каймата в средата на всеки. Повдигнете краищата и ги притиснете, за да се образуват гнездата.

3 Сложете ги да се запекат на 170° за около 30 мин.

Поръсете гнездата с настърган кашкавал още докато са топли.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,