Нещо вкусно: Рецепти за нетрадиционни сандвичи

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7392959 www.24chasa.bg

С гъби

25 мин/ 4 порции

Настържете 300 г кашкавал. Загрейте фурната на 180°C. Нарежете на тънко 500 г печурки, поръсете ги с 1 с.л. зехтин, 1 с.л. розмарин, малко сол и черен пипер и изпечете за 15–20 мин, като разбърквате от време на време. Запечете във фурната 8–10 филии хляб от двете страни. Натъркайте със скилидка чесън всяка филия. Сложете върху тях от гъбите и от настъргания кашкавал. Запечете във фурната за 2–3 мин, докато кашкавалът се разтопи.

С пиле и червен пипер

10 минути/ 1 порция

Нарежете 200 г пилешко филе на парчета и ги подправете с 1 с.л. лимонов сок и 1 с.л. червен пипер. Намажете с 1 с.л. зехтин и запържете в загрято растително масло за 3–4 мин от всяка страна. Разрежете 1 чабата и запечете от вътрешната страна на сух тиган от двете страни. Намачкайте 1 скилидка чесън и разбъркайте с 2–3 с.л. майонеза. Намажете едната половина от чабатата със соса, сложете няколко листа зелена салата или айсберг и пилето и захлупете с другата половина. По желание разрежете на парчета.

С нахут и ябълка

5 мин/ 1 порция

Сложете в блендер 300 г нахут от консерва (или буркан), 1 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. къри на прах, малко сол и черен пипер. Смелете до еднородна смес и намажете с нея 2 филийки хляб. Сложете отгоре 1 ябълка, нарязана на тънко и 2 листа босилек. Захлупете половинките.

Със сирене и домат

20 мин/ 4 порции

Загрейте фурната на 200°C и изпечете 2 малки домата за около 15 мин. Намачкайте с вилица (или преса за картофено пюре) и отцедете течността. Смесете течността от доматите с 4–5 с.л. майонеза. Намажете 8 филийки пълнозърнест хляб с получената смес. На 4 от филийките сложете от доматената паста, парче бяло сирене и листо босилек. Захлупете с останалите филийки и запържете в загрято масло на средно силен огън по 2–3 мин от всяка страна.

С бяло сирене

10 мин/ 1 порция

Нарежете на тънко 85 г бяло сирене и 1 домат на кръгчета. Сложете ги върху филийка бял хляб, като редувате парче сирене и кръгче домат, като между слоевете ръсите с босилек и малко черен пипер. Захлупете с втора филия бял хляб. Загрейте зехтин и малко масло и изпържете сандвича от двете страни до златисто. По желание натрийте сандвича от двете страни със скилидка чесън и поднесете.

С боб

5 мин/ 1 порция

Намачкайте на пюре 4 с.л. предварително сварен боб. Смесете го с 2 ч.л. лимонов сок и ? ч.л. зехтин. Разбъркайте добре. Намажете 2 филии хляб с получената смес. Поръсете с червен пипер и сервирайте.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и