Концепция: Къщи на дървета срещу жилищната криза

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7432775 www.24chasa.bg

Мегаполисите страдат от недостиг на жилища и Лондон не е изключение. И докато местните управи търсят практични решения, паралелно с тях архитекти и дизайнери предлагат свои версии за решаване на проблема.

Неотдавна Матю Чембърлейн, магистър от Уестминстърския университет, показа виждането си за част от бъдещите домове в Лондон. Матю предлага устойчиви малки къщи, разположени на дървета, които според идеята му едновременно ще осигурят подслон и ще се борят със замърсяването на въздуха.

Всяка структура ще е с капацитет за обитаване от един човек и ще му предлага минимума от удобства. Основата на всяка къщичка ще заема място, колкото един паркиран автомобил. Малкият дом ще е на четири нива, като най-отгоре е спалнята, а надолу са разположени баня и работно място, кухня и дневна.
Резервоар ще събира дъждовна вода, а с помощта на термопомпи и различни съвременни технологии ще се осигуряват ресурси за къщичката. Ствола на дървото ще преминава през обитаемата площ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.