Градина: Как различните торове действат на цветята

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7432867 www.24chasa.bg

Гранулираната форма на торовете позволява прецизно дозиране и лесно разпръскване върху почвата. Гранулите или пелетите леко се заравят след което се полива.

Прахообразната формулация, разтворима във вода, с незабавно разтваряне, при контакт може да предопредели алергии или форми на асма, но все пак тя позволява възможност за прием от растенията по листен път - гаранция за бърз ефект.

Течният вариант е практичен, особено, ако опаковката е снабдена с дозатор. Тя позволява икономия на време, както и доставянето на точната доза.

Флаконите имат инжектор или спринцовка, на която е достатъчно да се отреже върхът и да се обърне в основата на растението.

Ефикасни са също така и таблетките, пръчиците или крекерите, които просто се забиват в субстрата до ръба на саксията, за да се гарантира контролираното освобождаване на хранителни вещества.

Винаги спазвайте дозите, предписани на етикета, по отношение на размерите на съда.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.