Интериор №1 за 2018 година: Панорамна гледка, френски мебели и фламинго на стената

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7466518 www.24chasa.bg

Това е интериорът, който спечели първо място в традиционния конкурс "Къща на годината 2018" на списание "Идеален дом". Публикувахме го в броя от месец юни.

От широката тераса на този апартамент се открива почти 360-градусова гледка. Защото външната част на апартамента е с респектиращата площ от цели 70 квадратни метра и се разпростира покрай четирите му страни. Най-впечатляващ е погледът към един от върховете на Витоша, изглеждащ съвсем наблизо.

Интериор Калин Мадамлиев, студио "Хеликс"

Снимки Асен Балабанов

Жилището е в неголяма нова кооперация в горската част на Бояна, пищната зеленина отвън навлиза щедро през големите прозорци. И се превръща в хубав фон на бялата интериорна картина, която прозира и през тънките бели завеси. Дизайнерът Калин Мадамлиев предприема сериозни промени във вътрешното разпределение, за да отвори максимален простор в дома - със съдействието на екипа на "Капитолия констръкшън".

При първоначалната строителна ситуация 110-те квадратни метра площ са били раздробени на няколко малки стаи и тесни коридори. И тъй като тук няма да живее многочислено семейство, дизайнерът проектира нов вътрешен план, в който двете миниатюрни спални се премахват, за да се получи по-голям хол. Излишна става и втората баня, а другата се уголемява до внушителните 20 квадратни метра. Сега тя включва освен душкабина, две мивки и WC, също цяла стена с вградени гардероби, както и достатъчно свободно място в центъра на голямото мокро помещение. Прозорец с щора открива и тук красива гледка към гората.

Останалата част от апартамента е оформена като едно общо и много ефирно пространство. Единствената спалня, много просторна и светла, също е част от него. Защото не е скрита зад плътни стени и врата. Тя се включва в единната картина на интериора чрез прозрачните стъкла и плъзгащата се врата, зад които се намира. Така елегантната й подредба е достъпна за погледа с влизането във входа.

Още по-интересна е ситуацията в хола, разположен на гърба на спалнята, отново без да е отделен с плътна стена. В нейната роля влиза корпусен елемент, изработен по индивидуален проект от наша фирма. Белият шкаф е с врати в красиво разминаващ се фурнир, които се отварят с т.нар. пуш механизъм и зад тях се крият удобни скривалища за различни вещи.

Високият до тавана шкаф е продължение на долепения до него нисък тв модул на престижна италианска марка, истинско мебелно бижу с красиво декорираното си лице. Чрез лазерно фрезоване вратите са украсени с нежни релефни геометрични фигури, както и мотиви на цветя, пеперуди. Зад ниския шкаф през прозрачното стъкло, стигащо до тавана, се вижда спалнята с двойното легло. В интригуващата визия се включва и огледална колона, една от двете носещи, останали след преустройството. В нея се отразява трапезарията пред стената с красивото фламинго. Тук виждаме още една чудесна мебел, този път от прочутата френска марка Ligne Roset. Всъщност целият апартамент е обзаведен с образци на модерния дизайн, предимно от този авторитетен бранд, известен с високото качество на своите продукти. От него са и тапицираните столове край дългата маса за хранене, както и меката мебел.

През прозрачната стъклена стена се вижда спалнята
През прозрачната стъклена стена се вижда спалнята

Не е правен никакъв компромис с избора на мебели, лампи, аксесоари. В трапезарията е окачено ефектно осветително тяло, резултат от сътрудничеството на италианската марка Artemide с Mercedes Benz. В интериора са включени и лампи на Flos, килимите са на Gandiablasco, а забавните кожени животни внасят оживление и интрига в изисканата визия.

От спалнята се излиза на голямата тераса. Фотьойл на Ligne Roset
От спалнята се излиза на голямата тераса. Фотьойл на Ligne Roset

Килим на Gandiablascko и аксесоари от
Килим на Gandiablascko и аксесоари от "Хеликс"

Корпусни мебели, изработени по индивидуален проект от
Корпусни мебели, изработени по индивидуален проект от "Мебели Алди"

Спалнята - двойно легло и масички Ligne Roset, тапет на Wall&Deco
Спалнята - двойно легло и масички Ligne Roset, тапет на Wall&Deco

Банята е с бяла облицовка в растер и луксозно оборудване от
Банята е с бяла облицовка в растер и луксозно оборудване от "Волтурно"

На терасата - мебели на Gandiablasco
На терасата - мебели на Gandiablasco