Най-добрият студентски проект за 2018 година: Частна резиденция на няколко нива и с релакс зона

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7474276 www.24chasa.bg

Това е преддипломният проект на Владимир Василев, студент в пети курс на катедра "Интериор и дизайн в архитектурата" при Архитектурния факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия. Публикувахме го в броя на списание "Идеален дом" през септември миналата година.

Концепцията за частната резиденция се основава на контраста между грубите традиционни зидарии и изчистените форми на бетона и дървото. Къщата следва характеристиките на имота, който се отличава с огромна денивелация, което пък позволява тя да се развие на няколко нива, всяко с директен достъп до терена.

Главният вход е от източната фасада и е на кота нула. От него директно се попада в по-представителния преден двор, докато в задния се влиза от западната страна на сградата, на кота -4 метра. Това е мястото с външния басейн, предназначено за семейството и близкия кръг гости и предлагащо по-интимна и изолирана обстановка.
Архитектурната форма на резиденцията е правоъгълна, разсечена от две стени на три зони - публична, гостна и зона за обслужващия персонал. Самата жилищна площ за собствениците е разгърната като дървен олекотяващ обем, разположен върху останалата масивна част от камък и бетон.
В интериора централно място е определено за трапезарията - масата за хранене има директен визуален и функционален контакт с входното фоайе. Дневният тракт е разположен в източния край и заема мястото, откъдето се разкрива най-хубавата гледка.
Долното ниво е отделено за релакс зоната, която има пряка връзка с открития басейн. С достъп до него е и частната винарна с бар. Ту са и спалните за гости, за които е осигурено достатъчно уединение чрез свързващия ги коридор. А спалните на собствениците са в отделна галерия на последното ниво, достатъчно отделени от публичната част. но чрез атриума на къщата от нощната зона може да се слезе директно долу.

Най-добрият студентски проект за 2018 година: Частна резиденция на няколко нива 
и с релакс зона

Най-добрият студентски проект за 2018 година: Частна резиденция на няколко нива 
и с релакс зона

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Носителят на "Златната топка" Лука Модрич няма да влезе в надпреварата за трофея тази година. Това стана ясно, след като "Франс Футбол" обяви номинираните за 2019 година. Те са 30 на брой. Сегашният носител на трофея не попада сред тях за първи път в историята, откакто съществува системата със номинации

По всички модни правила е облечена моделката Глория Петкова, видя "България Днес". Красавицата заложи на бели ботуши с дебел ток въпреки горещото време последните дни и ултракъс минижуп за представянето на книга. Въпреки че белите ботуши отдавна са отживелица, в последно време родният хайлайф прибягва към тях, като се придържа към максимата,

Това Део ли е? Не... абе, май е той. Така се обръщаха с камерите на телефоните си столичани зад актьора Иван Бърнев, уловиха го топпапараците на "България Днес". Звездата се разходи като брат близнак на водещия Део из столичните улици и събра очите на феновете, които едва го разпознаха. Досущ копие на певеца водещ Деян Славчев с кислородно руси