"Слънчева котка" зарежда устройства в дома

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7510450 www.24chasa.bg

Стартъп компанията от Ню Йорк Grouphug показа устройство, с чиято помощ се генерира енергия за зареждане на различни устройства в дома. Solar Cat прилича на панел и се поставя от вътрешната страна на прозорец, който е достатъчно добре осветен от слънцето.

Създаването на зарядното е свързано с идеята, че всеки трябва да може сам да генерира поне част от чистата енергия за ежедневието си. "Слънчевата котка" представлява бамбукова рамка с размер 33 на 25 см, в която са закрепени 4 малки слънчеви панела. Чрез тях се пълни батерия, от която през USB портал се зареждат устройства. "Котката" е напълно заредена след 8 до 10 часа на слънце, след което може два пъти да захрани изтощен iPhone или смартфон с операционна система Android, както и други малки устройства.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа