Рецепти за нисковъглехидратни сосове

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7612793 www.24chasa.bg

Каубойски сос

въглехидрати 1 г

200 г масло

1 арпаджик на ситно

2 скилидки чесън на ситно

2 с.л. магданоз на ситно

1 с.л. пресен лук на ситно

1 с.л. настърган хрян

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

щипка лют червен пипер

Разтопете маслото на средна температура. Прибавете останалите съставки. Бъркайте непрекъснато и бързо, докато сосът се сгъсти. Намалете температурата към края. Подходящ е за риба, морски дарове и всякакъв тип месо. Особено се допълва с пържена сьомга и броколи.

Салца верде

въглехидрати 1 г

1/2 ч.ч. магданоз на ситно

3 с.л. босилек на ситно

2 счукани скилидки чесън

сокът на 1/2 лимон

2 с.л. каперси

3/4 ч.ч. зехтин

щипка сол

щипка черен пипер

Блендирайте всички продукти до желаната от вас консистенция. Сервирайте с телешки бургер, свински шишчета или с доматена салата с авокадо.

Сос тартар

въглехидрати 1 г

1 ч.ч майонеза

1/2 ч.ч. кисели краставички на много ситно

1 ч.л. къри

сол

черен пипер

Смесете всички продукти, охладете и сервирайте с пържена риба и картофки.

Сос ромеско

въглехидрати 4 г

170 г печени червени чушки

4 чери домата

85 г бадеми

1/4 ч.ч.

1/4 ч.ч. зехтин

2 с.л. лимонов сок

1 скилидка чесън

Блендирайте всички продукти. Добавете още зехтин, ако желаете по рядък сос. Идеален е за печено месо, салати, рибени и яйчени ястия.

Авокадо сос

въглехидрати 5 г

1 ч.ч. магданоз

1 авокадо

2/3 ч.ч. зехтин

1/4 ч.ч вода

2 скилидки чесън

2 зелени люти чушки

1/4 ч.ч. сок от лайм

щипка сол

60 г шамфъстък

Блендирайте всички продукти без зехтина и шамфъстъка до гладкост. Прибавете ядките и зехтина и пулсирайте съвсем кратко. Добре е сосът да не е гладък, а да има бучици в него. Добавете повече зехтин или вода, ако искате да е по-рядък. Овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте с печено месо, зеленчуци или риба.

Кетчуп с дафинов лист

въглехидрати 18 г

1 с.л. зехтин

1/2 настъргана глава лук

1 счукана скилидка чесън

2 с.л. доматено пюре

1/3 ч.ч. червен винен оцет

щипка сол

1 дафинов лист

щипка червен пипер

1 ч.л. кориандър на зърна

1/2 ч.л. карамфил

щипка черен пипе

щипка лют червен пипер

400 г цели домати от консерва

1 Сотирайте лука на средна температура, прибавете доматеното пюре. Разбъркайте. След 2 мин добавете оцета, дафиновия лист, подправките и доматите. Разбъркайте добре.

2 Намалете температурата и оставете да къкри 20 мин. Извадете дафиновия лист. Пюрирайте кетчупа, овкусете със солта, черния пипер и допълнително оцет, ако има нужда.

3 В зависимост от това колко гъст искате да е кетчупът, може да оставите сместа да къкри по-дълго на ниска температура.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Като с мечи капан е спипан търсеният беглец Георги Станоев - Малката Бирма от спецагенти в Дубай! Хитрите разследващи заложили клопка на издирвания от година плейбой, научи "България Днес". С публикации в родни медии ченгетата накарали Бирмата да се раздвижи, като му дали да разбере, че е засечен в арабска страна.

Едно от "златните момичета" на България Християна Тодорова отново е сама. Чаровната бивша гимнастичка от ансамбъла се е разделила с гаджето си Мишо, научи "България Днес". Двамата не са заедно от пролетта. Основната причина за края на връзката им най-вероятно е разстоянието. Мишо е от Варна, но работи в Ню Йорк. Преди това е завършил "Харвард".

"Левски" може да остане без Станислав Костов до Нова година! Голмайсторът на "сините" и Първа лига за миналия сезон ще бъде опериран. Това стана ясно след медицинските прегледи в Мюнхен. Нападателят има леко разкъсване на сухожилието на аддуктора. Това означава, че няма как да мине без хирургическа интервенция.