Планират първия космически хотел за 2025 година (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7630547 www.24chasa.bg

The Foundation Gateway планира да отвори първия хотел в Космоса най-късно през 2025 година. Проектът вече е готов и е наречен Von Braun Space Station.

"Този хотел ще е като да пътуваш с круизен кораб", твърди Тим Алаторе, водещият архитект в проекта. Той уверява, че в хотела ще има гравитация, нормални кухни, барове, а интериорът ще е от естествени материали и цветове.

Във Von Braun Space Station ще се надграждат технологии, които сега се използват в Международната космическа станция. Дизайнът се основава на концепция, показана през 50-е години на миналия от Вернер фон Браун (1912 - 1977) - германско-американски учен, считан за един от родоначалниците на ракетостроенето. Затова и бъдещата станция носи неговото име.

Тя ще представлява пръстен с диаметър 190 метра, който ще се върти, за да създава гравитационна сила. Индивидуалните жилищни модули ще са 24. Общите части ще включват още ресторанти, киносалони, зали за семинари. Някои от модулите ще се продават като частни резиденции, други ще се отдават под наем на правителства за научни цели. Гостите ще са до 100, но общото население на станцията може да достигне 400 души.

По-далечната цел на The Foundation Gateway е след хотела да създаде още по-голяма станция, която ще носи същото име, и която ще може да приютява 1400 души.

Снимки dezeen.com
Снимки dezeen.com

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България

Семейство Бекъм се стяга за две сватби следващата година. Големият син Бруклин обяви годеж с приятелтката си Никола Пелц. Двамата планират две отделни церемонии - едната в Англия, а другата във Флорида, където предимно живеят. Сватбите ще струват общо около 4 млн. паунда, твърдят английските медии. Те ще бъдат платени основно от бащата на Никол