Как спомените от пътуванията да станат част от интериора

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7636335 www.24chasa.bg
Снимки goodhouse

Почти няма човек, който да не си купува сувенири по време на пътувания. Магнитчетата обичайно биват залепвани на хладилника, а някои чаши влизат в реална употреба. Но има куп предмети, които без да бъдат използвани, може да се превърнат в интересна част от интериора. Ето няколко идеи.

* Не изхвърляйте билетите! От тях може да направите страхотен колаж и да го поставите в рамка. Редувайте ярки с бледи и ще получите интересна картина.

* Нещо подобно може да направите с цветни фотокопия на печатите в паспорта. Увеличете ги, поставете ги върху малки кубчета и създайте пано.

* Карта с маршрутите също ще е много ефектна.

* При пътувания в чужбина нумизматите целенасочено събират необходимите им монети. Всъщност всеки си донася такива, а после ги забравя в някоя кутия или буркан. Вместо това може да си направите с тях картина.

* Отделете в дома си място за специален кът. Извадете на хартия любими снимки от пътувания и ги закрепете на стената. В различни по размер бурканчета и бутилки поставете камъчета, пясък и друти дребни "трофеи" от пътешествия.

* Направете си "кутия за спомени", може и няколко. В тях събирайте предмети по теми, например - "Лятото на 2019-а", "Пътувания в Европа", "Екстремни преживявания" и т.н. Когато ви обземе носталгия или искате да разкажете на някой за емоциите си, може просто да извадите кутията и да илюстрирате думите с предмет.

* Чудесен вариант е да закачите карта на света на стената или да поставите на удобно място глобус, а посетените места да отбележите със светещи точки.

* Ако сте любител на чашите, може да си направите симпатични рафтове, на които да ги подредите. А защо не и да поставите на стената дървено пано с куки, които ще са отличен начин за закачване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с