Кенго Кума проектира Турския музей на съвременното изкуство

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7647238 www.24chasa.bg
Снимки kkaa.co.jp

В град Ескишехир в северозападната част на страната преди няколко дни бе открит турският Музей на съвременното изкуство.

Проектът е на японския архитект Кенго Кума и неговото студио и носи типичните за стила му черти, а именно използването на греди и дърво.

Идеята обаче напълно се покрива с историческата обвързаност на региона с търговията с дървен материал. "Съвременният музей Одунпазари", или ОММ, както е наименованието му, е разположен на 3 етажа и има площ от 4500 кв. м и в момента има колекция от 1000 обекта. Сложната плетеница от дървени греди е обединена от интересен атриум, през който навлиза много етествена светлина.

Кенго Кума проектира Турския музей
на съвременното изкуство

Кенго Кума проектира Турския музей
на съвременното изкуство

Кенго Кума проектира Турския музей
на съвременното изкуство

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.