Сграда като боа (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7703431 www.24chasa.bg
Снимки swatchgroup

Реализирането на този проект започна преди 5 години, а резултатът е наистина впечатляващ! Става дума за новия централен офис на Swatch в швейцарския град Бийл, кантон Берн, чиято сграда прилича на боа.
Проектирана е от японския архитект Шигеру Бан и неговото студио и основният елемент в нея е дървото. Всички я оприличават на змията боа.

Просторни офиси, конферентни зали, два музея, пет черни маслинови дръвчета и първият в света магазин от типа drive-in за часовници са част от нестандартното здание, което се простира над улица, носеща името на основателя на Swatch Николас Хайек.
Сградата е дълга 240 метра, широка е 35 метра, а най-високата й точка се издига на 27 м. За точното проектиране на извивките е използвана 3D технология. Чрез нея е изчислена прецизно позицията на всяка една от 2800 клетки, напомнящи пиксели, и на 4600 греди от дърво.
Общата площ на сградата е 25 000 кв. м, разпределени на 5 нива, а за изграждането й са използвани над 1997 кубически метра дърво.

Сграда като боа (ВИДЕО)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Юлиан Вергов е безстрашен на две гуми, видя "България Днес". През паркове и булеварди в столицата, актьорът фучи с колелото си. С шапка и очила дегизировката му е недостатъчна и Вергов е лесно разпознаваем за пешеходците, които в последния момент се отдръпват, за да му направят път. Безаварийно каране, Вергов

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ