„Витошката яка“ става най-предпочитаното място за нови жилищни проекти в София

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7899966 www.24chasa.bg

Преди броени дни „Планекс инвест“ обяви проекта „Морени клуб резиденс“ с изцяло жилищна функция, поставяйки на преден план екологичната среда и здравословните условия на живот.

„Морени“ се намира непосредствено зад Ринг мол и IKEA в подножието на Витоша. Модерната концепция съчетава природосъобразно градоустройство, архитектура, условия за спорт и релакс.

Комплексът е от затворен тип и се състои от 13 триетажни многофамилни сгради и 38 еднофамилни къщи. Предлага се разнообразие от жилища с една, две и три спални както по квадратура, така и по отношение на цени.

Концепцията на „Планекс инвест“ е създаване на общност между обитатели на база избор на тип жилище, в зависимост от предпочитанията, но с близък социален статус и платежоспособност. Има сгради с едностайни и двустайни жилища, има типове само с двустайни, има и луксозни тристайни апартаменти с височина на дневните 3,20 м. Всички жилища са с поглед към Витоша, с удобни тераси, а изложението е изток, запад, юг, което гарантира отлично ослънчаване и енергоефективност. Различни по тип са и решенията за отопление и климатизация, освен че целият комплекс е газоснабден. В различните сгради климатизацията е или с термопомпени агрегати, или с мултисплит системи. Цялото оборудване се намира на покривите на сградите, т.е. не се виждат климатици по терасите. Особено внимание се обръща на шумоизолациите, борбата с шума в общите части, осветеността и интериора от входа на сградата, през стълбището и асансьора до вратата на жилището.

Eзеро, близо 70 000 кв.м. парк, зона за спорт и трасе за крос с дължина 2 500 м, детски зони и фитнес на открито са на разположение за всички обитатели – малки и големи. „Морени клуб резиденс“ ще има обща ограда, видеонаблюдение, парково и улично осветление, за да се гарантира сигурност, удобство и безопасност на хората.

Всички жилища са осигурени с необходимите паркоместа, но автомобилното движение е изнесено само по периферията на комплекса, с което се осигурява чистотата на въздуха и безопасността на живущите.

Техническият проект е напълно готов, като технологиите и материалите за изпълнение на сградите са на най-високо ниво. Цялата инфраструктура, в т.ч. и пречиствателната станция, са инвестиция на „Планекс инвест“. Общият размер на инвестицията е около 28 млн. евро. Планира се строителството да се извършва на етапи и да започне през втората половина на м. януари 2020 г. Първият етап ще продължи 24-30 месеца от старта на проекта. Етапите са планирани така, че да се осигури нормално обитаване на вече завършените сгради.

Морени“ е създаден с респект към природата, с високи изисквания към новото озеленяване и благоустрояване на територията с екологични строителни системи. Характерът на архитектурата е спокоен и уравновесен, с умело ползване на различни елементи, но с обща стилистика, а материалите са естествени: камък, дърво и стъкло, за да кореспондират в синхрон с природата.

В „Морени“ със сигурност ще се живее добре.

Морени“ буди симпатии и създава добро усещане с това, че проектът е направен много задълбочено, с философията на обитаване и истински звучащия слоган MORE HUMAN, MORE NATURE. „Морени“ е създаден с много любов и очаквания за добра оценка на хората, които ще живеят там.

Информация за обекта и имотите за продажба може да получите в офиса на отдел „Продажби“ на "Планекс Инвест" ООД в София, кв. "Витоша" бл.5 Б, тел. 02 958 1001, 088 747 7755, ел. поща: sales@planexinvest.bg или в сайта на обекта www.MoreniClub.bg

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хиляди протестиращи хотелиери и ресторантьори окупираха парламента и Министерски съвет и блокираха движението на Орлов Мост. Демонстрацията се състоя въпреки постигнатото споразумение с Министерството на финансите, според което Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца

Откриха лек срещу коронавируса! Китайските молекулярни биолози са установили, че едно от антителата, открито по време на епидемията от атипичната пневмония от 2003 година, може да неутрализира новия вирус. Според учените това ще позволи достатъчно бързо да бъдат създадени първите ефикасни средства за потушаването на епидемията

Бебе почина само два дни след раждането си. На 23 януари следобед в монтанската многопрофилна болница се ражда здраво момченце. Два дни всичко е наред, но през нощта срещу третия нещо се случва, в резултат на което детето почива. Бременността на майката Изабела протича нормално, в деветия месец получава болки и е приета в лечебното заведение