Вкусни идеи за експресна вечеря с месо

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7969809 www.24chasa.bg

Запеканка с кайма и ябълки
35 мин/ 4 порции
Прибавете към 400 г кайма 1 яйце и настъргано индийско орехче на вкус. Смесете добре. Почистете и настържете 160 г кисели ябълки. Намаслете форма за печене и разпределете на равен слой каймата. Сложете отгоре ябълките и по желание - настърган корен от джинджифил. Покрийте с тънки резени кашкавал и намажете с 40 г домашна майонеза. Изпечете на 180°C за около 30 мин. След като извадите от фурната, изчакайте ястието да изстине за 2 -3 мин, преди да сервирате.

Пиле с портокали във фолио
30 мин/ 1 порция
Измийте 1 бр. пилешки гърди и подсушете с хартиена салфетка. Направете с остър нож разрез така, че да се получи джоб. Натрийте месото със сол и черен пипер. Обелете 1 добре узрял портокал, разделете на парчета (оставете няколко за декорация) и сложете в получения „джоб”. Завийте във фолио и изпечете за 25 мин на 200 °C. 10 мин преди да извадите от фурната, махнете фолиото, за да се получи хрупкава коричка. Преди сервиране украсете с парчета портокал.

Елда със свинско
40 мин/ 3 порции
Нарежете на кубчета 300 г свинско месо и задушете в малко растителна мазнина до готовност. Докато се приготвя месото, задушете в друг съд 1 глава лук, 2 скилидки чесън и 1 морков. Прибавете 130 г елда (може да я замените с киноа), залейте с вода според указанията на опаковката и гответе до готовност. Накрая прибавете месото и разбъркайте.

Картофи с кайма (мързелива мусака)
30 мин/ 3 порции

Задушете в малко растително масло 1 глава лук, 1 морков и 1 скилидка чесън, прибавете 350 г кайма и разбъркайте. Добавете 650 г картофи на кубчета, поръсете със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе до готовност. Преди поднасяне поръсете с магданоз на ситно.

Пене с пилешко филе в сметанов сос
30 мин/ 4 порции
Сварете в подсолена вода 1 пакет пене (или друг вид паста) според указанията на опаковката. През това време загрейте малко растително масло и задушете 1 глава лук и 750 г пилешко филе на кубчета. Отцедете пастата и върнете в тенджерата. Прибавете към месото 125 г сметана и 5 скилидки чесън, минати през преса. Разбъркайте и гответе 8 мин. Полейте пенето със соса и разбъркайте. Сервирайте ястието топло и по желание поръсете с настърган пармезан и магданоз на ситно.

Свински котлети с розмарин
20 мин/ 3 порции
Нарежете на средно големи парчета 600 г свински котлетни пържоли. Загрейте 35 г растително масло в тиган и добавете няколко стръка розмарин. Сложете месото и гответе 10 мин до златисто, като на всеки 2 мин обръщате парчетата (не солете предварително, за да не изсушите пържолите). Извадете месото и сложете в мазнината 2 скилидки чесън на ситно (или минати през преса). Полейте котлетите с ароматното масло, посолете и сервирайте.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и