Градина: Защо трябва да имаме фикус у дома?

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7986371 www.24chasa.bg

Някои видове на пръв поглед могат да попият енергията ви и дори да ви разболеят. Затова, ако при купуването на стайно растение, то нещо не ви харесва, най-добре е да се откажете от него.

Помнете, че най-често енергийни вампири стават екзотичните растения.

Старайте се в дома ви винаги да има свежи цветя. Особено в гостната. Представителите на Фън Шуй са уверени, че разположените в тази зона цветя внасят в дома късмет и богатство. Ако обаче вашите цветя започнат да увяхват, то най-добре да се избавите от тях. По-добре не дръжте бодливи растения в дома си, особено в спалнята. Те нерядко стават причина за скандали и караници между мъжа и жената.

Ако сте решили с нещо да промените живота си, то си купете теменужка. Тези цветя ви правят по-открити, дават ви допълнителни сили и ви помагат при нови дела. Освен това, теменужките ще ви избавят от нерешителността.

В дома задължително трябва да имате фикус. Това растение гаси излишната агресивност у членовете на семейството и ги настройва на положителни емоции. А бръшлянът помага да се избавите от завистливите погледи на съседите.

Лимоненото дърво пък избавя от болести. С подобно действие се слави и алоето.

Растенията, отгледани като бонзаи обаче могат да ви донесат много неприятности. Имайте предвид, че спряното развитие затруднява притокът на нова живителна енергия в жилището, от което в семейството започват неприятности.