Необичайни елхи красят празниците

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8021007 www.24chasa.bg
Снимки dezeen.com

Не е задължително празничното дърво да е класическо, не само заради опазването на природата, а и заради идеята да си по-оригинален. Нестандартни дизайнерски решения има всяка година и 2019-а не е изключение. Ето 10 необичайни елхи.

Решетка
Това дърво се намира в търговския център Millenia Walk в Сингапур и е направено от метални кубове от тръби в различни цветове. Пирамидалната структура е на 10 нива и под нея може да се застане. За по-голям ефект вечер вътре светват LED лампички. Идеята е на креативната агенция OuterEdit.

Сухи цветя
Неочаквана е интерпретацията на McQueens Flowers. Декораторите на фирмата са използвали сухи цветя, за да направят празнично дръвче. Елементите са оплетени около телена рамка с подходяща форма, а за по-голям драматизъм част от цветята са оставени да висят по различен начин.

Метални триъгълници
Испанският архитект Серджо Себастиан проектира и постави на мадридския Cardenal Cisneros square 24-метрово дърво, чиито главни елементи са триъгълни метални пана. Наречено е BaumHaus, като baum е немската дума за дърво, а haus е посветено на 100-годишнината на училището по дизайн Bauhaus.

Дракон
Лондонският Savoy Hotel посреща гостите си за празниците със зелен дракон с формата на елха. Наречен е The Twelve Rebuilds of Christmas и е направен от Lego с помощта на популярните кубчета.

Злато
Любопитна инсталация привлича погледите в дубайския хотел Mandarin Oriental Jumeira. Тя е от златни и прозрачни панели с форма на трапец, а неин автор е Кензо Такада, основател на модната марка Kenzo.

Дърво с корени
Централният атриум на лондонския магазин Liberty е украсен с инсталация с формата на истинско дърво, изтръгнато от земята с корените. С мотиви от "Алиса в страната на чудесата" и впечатляващ син цвят Tree of Liberty без съмнение привлича погледите.

Плексиглас и тел
На формата на пирамида са заложили и в нюйоркския клуб Spring Place. Дизайнът е на Sila Sveta, които са използвали тел отвън и плесиглас отвътре, а за да подсилят празничната атмосфера са добавили LED светлини.

Геометрия
Инка Илори е дизайнер, чиито творения се отличават с много цвят. Затова не е изненадващо, че неговата интерпретация на коледно дърво е ярка. Разположена в Sanderson hotel в Лондон, инсталацията на Илори е от дърво и плексиглас и с осветяване във вътрешността.

Фалшив бонзай
Това интересно дърво прилича на огромен бонзай, но е просто специална инсталация за лондонския ресторант Sketch. Дизайнерите от Ricky Paul Flowers са направили стебло от метал, около което са увили различни видове сухи листа и цветя, добавили са аромат и интересни фигури, включително на птици, и блясък за повече аристократичност.

Три части
Дизайнът на това празнично дърво е на Уило Перон, известен със сценографиите си за ревюта на известни марки и изяви на звезди, като Дрейк, Кание Уест, Риана. Bauhaus Nutcrackers се намира в хотел West Hollywood branch и е от три части, чиято обща височина е 8 метра.