Офис в райската градина

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8041684 www.24chasa.bg
Снимки selgascano

Тези нестандартни работни места са споделено пространство за офиси и се намират в Източен Холивуд. Представляват част от комплекс със собственик компанията Second Home. Проектът е на мадридското студио Selgascano.
Всъщност на терена е имало две сгради в колониален стил, като проектираната от Пол Уилямс е била преустроена, за да приюти на два етажа 520 офиса.

Второто здание обаче е било съборено и на негово място е създадено пространство, което може да събере до 700 души. То изобилства от растителност и е разделено на 60 овални модула. Всеки от тях има жълт покрив и гледан отгоре, комплексът прилича на красива цветна градина.

Модулите са с различна площ, но всеки от тях предлага 360-градусов изглед към пищната растителност. В нея има 10 000 дървета, храсти, цветя, като умишлено нивото, на което са засадени, е такова, че работещите да се чувстват като райска градина. Освен това техни "съседи" зад стъклата са пеперуди, мравки, пчели, катерици. Обособени са страхотни пространства за отдих.

Според архитектите от Selgascano ползата от подобен проект е многостранна. От една страна растенията защитават помещенията от слънцето, но в същото време разположението е преценено така, че в офисите да навлиза достатъчно естествена светлина дълго време. При желание прозорците може да се отворят, а напояването на градината става с дъждовна вода.

Офис в райската градина

Офис в райската градина

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане