Още 5 интересни сгради, очаквани през 2020-а (II част)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8042702 www.24chasa.bg
"Дюната" на Заха Хадид

Вече представихме 5 здания, които трябва да бъдат въведени в експлоатация през тази година, и които се очаква да впечатлят силно с архитектурата си. Сега към тях добавяме още пет.

Стадионът на Кенго Кума
Домакин на летните олимпийски игри тази година е Токио. Сред най-важните арени ще е новият стадион. Той е проектиран от местния архитект Кенго Кума и е със скелет от дърво. Международният конкурс за съоръжението бе спечелен от Заха Хадид, но по-късно японското правителство поиска промени в първоначалния дизайн, за да се избегне превишаването на одобрения бюджет. Освен това идеята на вече покойната Хадид бе остро критикувана. Нейният стадион бе оприличаван на костенурка, бял слон, на нещо, което е напълно несъвместимо с японската култура. В крайна сметка бе направен нов конкурс, който бе спечелен от Кума, а Заха Хадид води дела с години, но без успех.

"Дюната" на Заха Хадид
4 години след смъртта на архитектката нейни творения все още се строят. Очаква се скоро да бъд открит новият офис на компанията за преработка на боклук по еко стандарти Bee'ah от Обединените Арабски емирства. Сградата е в град Шарджа и дизайнът й следва профила на дюните, подчертайки силно типичния за Заха Хадид стил.

"Хималаи" в града
Комплексът Nanjing Zendai Himalayas Centre, в който ще има жилищни и офис сгради, хотели, магазини, се намира в китайския град Нанкин и заема площ от 560 000 кв. м. Автор на проекта е местното студио MAD. Сградите напомнят някои от хималайските върхове, построени са и са оборудвани с последни технологии, много от тях екологични.

1000 "дървета" в Шанхай
Това е жилищен квартал с площ 300 000 кв. м, проектиран от британеца Томас Хедъруик за финансовия център на Китай Шанхай. Името е красноречиво и показва плана за наличието на впечатляващо количество зеленина.

Музей като счупена пирамида
Архитектурното бюро Foster + Partners е автор на проекта за Арт музея в северния китайски град Датун. Сградата прилича на разчупена пирамида и представлява група от четири обема, които се застъпват и са обвити със стомана кортен.

Още 5 интересни сгради,
очаквани през 2020-а (II част)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане